Skocz do zawartości

Frau

3 ostatnie litery.

Polecane posty

Złośliwy
Jester

Przychodzi mi do głowy tylko „Tworzywo”, a to już było, natomiast ze słowa „Tworki” trudno będzie coś zbudować.
Może być „tworzenie”?

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Statystyki forum

• Tematów
      9 721
  • Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      971
    • Najwięcej dostępnych
      13 845

Stashaks
    Najnowszy użytkownik
    Stashaks

• Nomada
      Czas na liście poziomki, można je już zbierać i suszyć w temperaturze 40 stopni Celsjusza, by nie straciły swoich wartości. Smak herbaty podobny do zielonej tylko bez nuty goryczy. Bardzo lubię tę herbatę.   Tak przygotujesz napar z poziomki Napar z poziomki jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy zalać suszone liście wrzątkiem i zostawić do zaparzenia na 10-15 minut. Najlepiej wypijać go między posiłkami. Można robić to 2 a nawet trzy razy dziennie. W sklepach zielarskich można dostać herbatę z poziomki w formie ekspresowych torebek do zaparzania.  Herbata z liści poziomki wspomaga odchudzanie Napar z liści poziomki może wspierać proces redukcji tkanki tłuszczowej, zwłaszcza w okolicach brzucha. Zawarte w liściach poziomki polifenole wpływają korzystnie na metabolizm, co może przyczynić się do zmniejszenia tzw. "oponki". Wspiera trawienie i łagodzi dolegliwości żołądkowe Herbata z liści poziomki tradycyjnie stosowana jest w celu poprawy trawienia. Działa łagodząco na bóle brzucha oraz może pomóc przy biegunkach. Jej właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne wspierają zdrowie układu pokarmowego. Działa uspokajająco i wspomaga sen Napar z liści poziomki ma działanie uspokajające, porównywalne do melisy. Może być pomocny w redukcji stresu oraz problemach z zasypianiem, poprawiając jakość snu. Korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy Dzięki obecności antyoksydantów, herbata z liści poziomki może wspierać zdrowie serca i naczyń krwionośnych. Pomaga w obniżeniu ciśnienia krwi oraz poprawia elastyczność naczyń, co przyczynia się do lepszego krążenia. Wspomaga zdrowie skóry Związki zawarte w liściach poziomki, takie jak witaminy C i E oraz polifenole, mają działanie przeciwutleniające, co może przyczynić się do poprawy wyglądu skóry. Tradycyjnie napar stosowany był w leczeniu problemów skórnych, takich jak egzema czy trądzik.
    • Nomada
      Yyy, miotła mi odleciała🤪
    • Nomada
      Rozumiem, bardzo dobrze rozumiem ;  )
    • Dżulia
      W Bułgarii prawie stale są wybory. Radew najpierw zrezygnował, a teraz znów będzie rządzić. Jest prorosyjski, a więc zastąpi w UE Orbana. Ciekawe co z tego wyniknie.
    • Dżulia
      Nie pomoże nic zastępczego. Moim zdaniem już lepiej ograniczyć palenie niż przerzucić się e-papierosy, bo te uważam za bardziej szkodliwe niż nikotynę. W rzuceniu palenia potrzebna jest silna wola i tyle. Słyszałam, że ludzie ograniczali papierosy codziennie o jeden mniej i pomogło niektórym w rzuceniu nałogu. Są też zabiegi: w gabinetach podają w płatek ucha jakieś nakłucia i po jednym zabiegu się nie pali. Innym pomaga guma antynikotynowa, ale znajomy bardzo źle to zniósł i zaprzestał żucia.
    • Dżulia
      Kapitanie - CPK (Ciebie Poproszę Kapitanie) o pomoc razem zrobimy więcej niż ja sama. Jak wiadomo co dwie głowy to nie jedna, a "chłop" jest potęgą i basta.
    • Vitalinka
      @Pieprzna patrz!!!      
    • Vitalinka
      Ja mogę zbudować coś co Ci się spodoba, a więc... zacznijmy od baru🙃    
    • Vitalinka
      no i dobrze,  kwiecień plecień, bo przeplata, trochę zimy trochę lata🙂 w przyszłym tygodniu ma być ponoć śnieg🙂     normalna wiosna, po normalnej zimie...w końcu😊
    • Vitalinka
      no i jest Smerfetka🥰     🙂
    • Vitalinka
      Rihanna zacznij śpiewać!
    • Vitalinka
      konturówki i szminki też boskie: (ale błyszczyki najlepsze)       gloss bomb fenty beauty (jakby co😉)
    • Vitalinka
      ....no i te jej błyszczyki...😉   😄        
    • Vitalinka
      Rihannę podziwiam od zawsze, jest cudowna pod każdym względem🙂          
    • Vitalinka
      Nie wiem, nie próbowałam, ale wydaje mi się, że wciąganie olejków do płuc to nienajlepszy pomysł, jeszcze jakichś smakowych.
    • Vitalinka
      Nie radzimy sobie☹️ trzeba prosić bratów, tatów i szwagrów a oni zapracowani nie mają ciągle czasu...😢
    • Vitalinka
      ahihihihi🤭 Simba! hihihi!🤭 Zamba zamba! (niczym głuchy telefon)😄
    • Olga
      Chodziłam do prywatnego liceum w Warszawie i z mojego doświadczenia wynika, że z tym "wyższym poziomem” w szkołach prywatnych bywa naprawdę różnie — dużo zależy od konkretnej placówki, kadry i podejścia do ucznia. W moim przypadku poziom był jednak zdecydowanie wysoki i dobrze wspominam ten czas. Mieliśmy spory nacisk na języki obce — oprócz rozszerzonego angielskiego (z elementami przygotowania pod certyfikaty) uczyłam się też drugiego języka na całkiem ambitnym poziomie, z naciskiem na komunikację i praktyczne użycie. Do tego dochodziły rozszerzenia z przedmiotów takich jak matematyka czy biologia, prowadzone w sposób wymagający, ale jednocześnie angażujący — nie było miejsca na "przepychanie” materiału bez zrozumienia. Dużym plusem były małe klasy i bardziej indywidualne podejście nauczycieli, co faktycznie przekładało się na efekty. Z drugiej strony widziałam też, że nie każda prywatna szkoła działa w ten sposób — czasem czesne nie idzie w parze z jakością. Podsumowując: prywatne liceum nie gwarantuje automatycznie wyższego poziomu, ale może go zapewnić — jeśli stoi za nim dobra kadra i sensowny program. 
    • Dana
    • Gość w kość
      koniec kwietnia, a dziś było 11 stopni, odczuwalne 8... jest... pięknie,   ... przecież mamy już wiosnę... więc o co mi chodzi🤨  
    • Wikusia
    • KapitanJackSparrow
      Problem nie leży w tym, co CPK zrobi dla ciebie,  ale co ty możesz zrobić dla CPK. 
    • Chi
      Miłego wszystkim      
    • Chi
    • Chi
  • Najnowsze Tematy

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

• Utwórz nowe...