Nie, ciasto jest jasne a krem czekoladowy. Jajek wiele nie schodzi.
Ciasto: 4 jajka, 1 szkl. mąki wrocławskiej, 1 szkl. cukru, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu. Piec ok.40 min. w 180 st.
Krem: 0,5 L mleka, 4 czubate łyżki mąki krupczatki, 7 łyżek cukru, 1 kostka masła, 1 żółtko.
Połowę mleka zagotować z cukrem, w drugiej rozmieszać krupczatkę. Wlać mieszankę do gotującego mleka mieszając tak by budyń się nie przypalił. W misce utrzeć kostkę miękkiego masła z żółtkiem. Dodawać po łyżce wystudzonego budyniu i ucierać. Na koniec dodać kakao do smaku.
Ja sobie tym razem zrobiłam spód z połowy składników a krem normalnie. Wszak to ciasto powinno się składać głównie z kremu 😁