Skocz do zawartości


Żebrak

Monologi Żebraka

Polecane posty

Merkana
1 minutę temu, Żebrak napisał:

Nie wiem, nie jadłem. Jadłem z makaronem, z ryżem, gęstą kaszą manną pokrojoną w kostkę. Wiem, że jedzą też z ziemniakami.

Też jadłam. Rosół z ziemniakami nauczyła mnie jeść moja babcia. Jedzą jeszcze z naleśnikami. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Frau
10 minut temu, Żebrak napisał:

A ja podpiekaną na gazie cebulę też daję?

Ja też. I jeszcze por, listek białej kapusty. Kiedy rosół pyrczy, dolewam kilka łyżek lodowatej wody. 

 

Zmykam. A Ty już przestań się biczować.

Podobno tylko krowa nie zmienia poglądów i przyzwyczajeń. 

Może i Tobie się odmieni?Ogłoś światu, że kiedyś nagrzeszyłeś, źle baby traktowałeś, koniecznie w pierś się uderz, a wtedy my Ci pomnik postawimy ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Frau
13 minut temu, Merkana napisał:

...a ja dodaję czerwoną świeżą paprykę i grzyby suszone ?

To za grzyby suszone. Moja mama zawsze dodawała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
1 minutę temu, Merkana napisał:

Też jadłam. Rosół z ziemniakami nauczyła mnie jeść moja babcia. Jedzą jeszcze z naleśnikami. 

Widzisz, a wydawałoby się, że dzwoniąc do laski z pytaniem: co masz na obiad? Rosół. Aha! A to wcale nie jest takie jednoznaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
2 minuty temu, Frau napisał:

Ja też. I jeszcze por, listek białej kapusty. Kiedy rosół pyrczy, dolewam kilka łyżek lodowatej wody. 

 

Zmykam. A Ty już przestań się biczować.

Podobno tylko krowa nie zmienia poglądów i przyzwyczajeń. 

Może i Tobie się odmieni?Ogłoś światu, że kiedyś nagrzeszyłeś, źle baby traktowałeś, koniecznie w pierś się uderz, a wtedy my Ci pomnik postawimy ??

Tą zimną wodę po to by szumowin nie było, wiem. Rosół jest wtedy bardzo klarowny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aliada
3 minuty temu, Frau napisał:

 I jeszcze por, listek białej kapusty. 

I posiekana zielona pietruszka, ale to już bezpośrednio na talerz.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
5 minut temu, Frau napisał:

Ogłoś światu, że kiedyś nagrzeszyłeś, źle baby traktowałeś, koniecznie w pierś się uderz, a wtedy my Ci pomnik postawimy ??

Chyba Cię porypało!? Cały czas grzeszę i nie mam zamiaru przestać. W imię czego??

?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Frau
4 minuty temu, Żebrak napisał:

Tą zimną wodę po to by szumowin nie było, wiem. Rosół jest wtedy bardzo klarowny.

Dokładnie tak!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
1 minutę temu, aliada napisał:

I posiekana zielona pietruszka, ale to już bezpośrednio na talerz.

 

To ja jeszcze z mięsa drobiowego tymbaliki robię?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aliada
2 minuty temu, Żebrak napisał:

Tą zimną wodę po to by szumowin nie było, wiem. Rosół jest wtedy bardzo klarowny.

Można też po prostu pilnować, żeby gotował się ledwo - ledwo. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Merkana
6 minut temu, Żebrak napisał:

Widzisz, a wydawałoby się, że dzwoniąc do laski z pytaniem: co masz na obiad? Rosół. Aha! A to wcale nie jest takie jednoznaczne.

Z każdym daniem tak jest. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
Przed chwilą, Frau napisał:

Dokładnie tak!

Grzesząc z inteligentnymi kobietami przyswajam sobie ich wiedzę kulinarną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Frau
2 minuty temu, aliada napisał:

I posiekana zielona pietruszka, ale to już bezpośrednio na talerz.

 

Ja dodaje kilka całych gałązek do gotowania. Na talerz nakładam same listki uprzednio posiekane.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
Przed chwilą, aliada napisał:

Można też po prostu pilnować, żeby gotował się ledwo - ledwo. 

Z wodą jest wygodniej i skuteczniej. Frau ma rację. Szumowiny znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Lodowata woda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Merkana
2 minuty temu, Żebrak napisał:

To ja jeszcze z mięsa drobiowego tymbaliki robię?

A ja farsz do pierogów pyz i krokietów ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
1 minutę temu, Frau napisał:

Ja dodaje kilka całych gałązek do gotowania. Na talerz nakładam same listki uprzednio posiekane.

 

Ale na makaron, przed zalaniem rosołem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Frau
2 minuty temu, aliada napisał:

Można też po prostu pilnować, żeby gotował się ledwo - ledwo. 

Nie. To nie o to chodzi. Rosół zawsze gotuje się ledwo/ledwo. Niektórzy wrzucają kostki lodu co jakiś czas. Chodzi o klarowność. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
Przed chwilą, Merkana napisał:

A ja farsz do pierogów pyz i krokietów ?

A gotuję na szyjce z indyka, udku z kurczaka i kawałku szpondru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Merkana
Przed chwilą, Żebrak napisał:

A gotuję na szyjce z indyka, udku z kurczaka i kawałku szpondru.

Ja dodaję do tego zestawu jeszcze królika. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
4 minuty temu, Merkana napisał:

Z każdym daniem tak jest. 

Dlatego ja wolę z kobietą czas spędzać w kuchni a nie w łóżku. W kuchni mogę to i to, a w łóżku tylko to.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
In_gret
Przed chwilą, Żebrak napisał:

A gotuję na szyjce z indyka, udku z kurczaka i kawałku szpondru.

Skrzydło z indyka. Szybko i dobre. Polecam. Tylko małe nie z mutanta :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żebrak
Przed chwilą, Merkana napisał:

Ja dodaję do tego zestawu jeszcze królika. 

To masz wypasiony ten rosół!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Merkana
Przed chwilą, Żebrak napisał:

Dlatego ja wolę z kobietą czas spędzać w kuchni a nie w łóżku. W kuchni mogę to i to, a w łóżku tylko to.

W kuchni to ja po łapach daję co innego w łóżku. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Merkana
1 minutę temu, Żebrak napisał:

To masz wypasiony ten rosół!

Na bogato ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.






Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...