BrakLoginu 7 422 Napisano 15 Kwietnia 2018 Grillowane warzywa Składniki: 500 g różnych warzyw: cukinia, papryka, bakłażan, pieczarki, pomidory, inne wg upodobania oliwa 4 ząbki czosnku 1 łyżka octu jabłkowego przyprawy: koperek, zioła prowansalskie, sól i pieprz Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyć i pokroić w średniej wielkości niecienkie plastry. Następnie zamarynować je w roztworze z oliwy z octem, pokrojonym w cieniutkie plasterki czosnkiem, solą, ziołami i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Grillować warzywa kilka minut obracając je kilkakrotnie i polewając marynatą, jeśli zostanie. Najszybciej gotowa będzie cukinia, najdłużej będzie grillować się papryka i pieczarki. Grillowane warzywa szczególnie sprawdza się jako dodatek do mięs, jak również można podawać jako główne danie z sosami. Smacznego! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Valkiria 0 Napisano 20 Czerwca 2018 Papryka u nas dość często króluje W sumie robię tej samej marynacie co mięso.. Reszta warzyw zazwyczaj jako szaszłyk... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach