Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
BrakLoginu

Grillowane warzywa

Polecane posty

Wesoły
BrakLoginu

Grillowane warzywa

grilwarz.jpg

 

Składniki:

  • 500 g różnych warzyw: cukinia, papryka, bakłażan, pieczarki, pomidory, inne wg upodobania
  • oliwa
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • przyprawy: koperek, zioła prowansalskie, sól i pieprz

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyć i pokroić w średniej wielkości niecienkie plastry.
Następnie zamarynować je w roztworze z oliwy z octem, pokrojonym w cieniutkie plasterki czosnkiem, solą, ziołami i pieprzem. Odstawić na pół godziny.
Grillować warzywa kilka minut obracając je kilkakrotnie i polewając marynatą, jeśli zostanie.
Najszybciej gotowa będzie cukinia, najdłużej będzie grillować się papryka i pieczarki.
Grillowane warzywa szczególnie sprawdza się jako dodatek do mięs, jak również można podawać jako główne danie  z sosami.

Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Valkiria

Papryka u nas dość często króluje ;)  W sumie robię  tej samej marynacie co mięso..

Reszta warzyw zazwyczaj jako szaszłyk...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...