Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'cukinia'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 2 wyniki

  1. Składniki: dwie duże cukinie filet z piersi kurczaka 1 średnia cebula 1 papryka 1 duża marchewka 2 kulki mozzarelli 1 łyżka oleju pęczek posiekanej natki pietruszki łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż. Przy pomocy dużej łyżki wydrąż środek cukinii. 3. Na patelni rozgrzej olej. W międzyczasie posiekaj cebulę, paprykę i filet z piersi kurczaka na kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 4. Kiedy olej będzie rozgrzany, wrzuć na patelnię kurczaka i cebulę. oraz inne warzywa Dopraw do smaku. Smaż, aż kurczak będzie ugotowany w środku. 5. Do farszu dodaj posiekaną natkę pietruszki i jedną pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. 6. Nałóż farsz do środka cukinii. Pozostałą kulkę mozzarelli posiekaj na drobne paseczki i posyp równomiernie po wierzchu. Włóż całość do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. 7. Cukinia faszerowana gotowa jest po około 30 minutach. Wskazówka Tak przygotowaną cukinię możesz podawać na ciepło, jak i na zimno pokrojoną na części. Do tego dania doskonale pasują różne sosy. Cukinię faszerowaną możesz podawać na przykład z sosem pieczarkowym, sosem czosnkowym albo ketchupem. Smacznego!
  2. BrakLoginu

    Grillowane warzywa

    Grillowane warzywa Składniki: 500 g różnych warzyw: cukinia, papryka, bakłażan, pieczarki, pomidory, inne wg upodobania oliwa 4 ząbki czosnku 1 łyżka octu jabłkowego przyprawy: koperek, zioła prowansalskie, sól i pieprz Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyć i pokroić w średniej wielkości niecienkie plastry. Następnie zamarynować je w roztworze z oliwy z octem, pokrojonym w cieniutkie plasterki czosnkiem, solą, ziołami i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Grillować warzywa kilka minut obracając je kilkakrotnie i polewając marynatą, jeśli zostanie. Najszybciej gotowa będzie cukinia, najdłużej będzie grillować się papryka i pieczarki. Grillowane warzywa szczególnie sprawdza się jako dodatek do mięs, jak również można podawać jako główne danie z sosami. Smacznego!

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...