Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Gość X

Banalna pasta kanapkowa

Polecane posty

Gość X

Kiedyś, dawno, w lodówce mojej love znalazły się takie, lekko "przechodzone" produkty typu wędzona ryba, ser twardy, twarożek. Każde z osobna niezbyt konsumpcyjne.
Zebrałem to wszystko, ugotowałem kilka jajek na twardo i zmieliłem. Dodałem majonezu, popieprzyłem , posoliłem, wymieszałem - dobre to było jako smarowidło do pieczywa.
Obecnie czasem mnie to nachodzi, nieco zmodyfikowane. Dość prostacka pasta do kanapek. Uniwersalna, bez bajerów tych kucht za dychę, sieciowych.

 

Składniki:
1. Ryba wędzona najlepiej tzw pikling. Makrela w zastępstwie, ale ma zbyt włókniste mięsko.
2. Cztery jaja na twardo.
3. Opakowanie 200g twarogu.
5. Parę ząbków czosnku, ale tylko ten co się przeciśnie przez praskę.

Mielimy. Dodaję trzy czubate łyżki majonezu, łyżkę musztardy sarepskiej, sól, pieprz, paprykę ostrą i wędzoną. Koniec pasty, smarowidło z podkładem masła na kanapce gotowe.
Teraz już inwencja i ulubione smaki. Szczypiorek, plasterki pikli, zielsko dowolne, Co kto lubi, my rzeżuchę.
Dobrą zaletą mojej prostackiej pasty kanapkowej jest lodówkowa trwałość, nawet po dwóch tygodniach jest taka sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...