Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'pasta'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 1 wynik

  1. Gość

    Banalna pasta kanapkowa

    Kiedyś, dawno, w lodówce mojej love znalazły się takie, lekko "przechodzone" produkty typu wędzona ryba, ser twardy, twarożek. Każde z osobna niezbyt konsumpcyjne. Zebrałem to wszystko, ugotowałem kilka jajek na twardo i zmieliłem. Dodałem majonezu, popieprzyłem , posoliłem, wymieszałem - dobre to było jako smarowidło do pieczywa. Obecnie czasem mnie to nachodzi, nieco zmodyfikowane. Dość prostacka pasta do kanapek. Uniwersalna, bez bajerów tych kucht za dychę, sieciowych. Składniki: 1. Ryba wędzona najlepiej tzw pikling. Makrela w zastępstwie, ale ma zbyt włókniste mięsko. 2. Cztery jaja na twardo. 3. Opakowanie 200g twarogu. 5. Parę ząbków czosnku, ale tylko ten co się przeciśnie przez praskę. Mielimy. Dodaję trzy czubate łyżki majonezu, łyżkę musztardy sarepskiej, sól, pieprz, paprykę ostrą i wędzoną. Koniec pasty, smarowidło z podkładem masła na kanapce gotowe. Teraz już inwencja i ulubione smaki. Szczypiorek, plasterki pikli, zielsko dowolne, Co kto lubi, my rzeżuchę. Dobrą zaletą mojej prostackiej pasty kanapkowej jest lodówkowa trwałość, nawet po dwóch tygodniach jest taka sama.

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...