Publikujesz jako gość.
Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.
Ja oglądam Halloween z pewną rezerwą ale mi się generalnie podoba. Minus taki że to obca tradycja i naleciałość. Czy zgubimy naszą tożsamość narodową? Myślę że nie bo to raptem jeden dzień w roku. Kościelnym ten społeczny ruch się nie podoba wiadomo. To wymyślili w odpowiedzi święto na którym była szanowna koleżanka. Wczoraj Balik wszystkich świętych. Dziś święto zmarłych świętych, a dopiero jutro w dzień zaduszny kościół pochyla się nad zmarłymi maluczkimi wyznawcami wiary.czyli naszymi najbliższymi . Nie podoba mi się to.
Wolałbym ze wszystkiego, aby w przeddzień świata zmarłych odżyła prasłowiańska tradycja ,, obchodów dziadów ". ( To się mówi - wsadzić w kij w mrowisko) ( Ciekawe czy są mrówki tylko 😅)
A żeby było coś na temat (bo my tak jakoś lubimy nie na), to mam jeszcze jedną rzecz na może nie gorsze dni, ale na lepszy nastrój : popisać bzdurki na Nastroiku🙂
Ten post nie byś sprawdzony dlatego dodałam swój i po chwili pojawiła się w nich <reklama> nie sądzę by Twój był wyjątkowo potraktowany... teraz jest noc i może z automatu nic się nie dzieje... ale ktoś to sprawdzi.