Publikujesz jako gość.
Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.
yyy... jak goście i waza, to sobie sami nalewają, ale można też zaproponowac i nalewać im po kolei pytając grzecznie ile chcą. Chleb w koszyczku przykryty serwetką by nie wysechł jakieś kilka rodzajów, ziemniczki w oddzielnej miseczce z odzielnym sztućcem, pietruszka i dont know,,,chyba do zupy...no bo jak paluchami z talerzyka czy szczypczykami do cukru w kostkach?😄
...a jak bez gości to każdemu z gara na talerz i niech sobie sam niesie do stołu 🙂
Tak ok, super scenografia. Film ugładzony, akurat dla np. licealistów na zapoznanie się z tematem tak by nie wywołać szoku od razu.
Choć scen strasznych nie brakuje (scena z dzieciątkiem i matką) to każdy kto zna temat wie, że film jest wręcz bajkowy..,
Nie podobała mi się aktorka grająca matkę, choć bardzo ładna, miała cały czas tę samą minę...
Fajne flashbacki ze wspomnień z przeszłości głównej bohaterki, które pozwalały jej przetrwać.
No i w końcu dowód na istnienie handlu wymiennego w łagrach, gdzie tu ktoś na forum kłócił się, że takowego nie było...
Co do tego enkawudzisty to niby wybrał tę rodzinę i chronił ją, bo gdzieś tam daleko w środku wojny była jego żona (może liczył, że ktoś postąpi z jego rodziną), lecz zabijał innych ludzi... no i tu jak ktoś kiedyś tłumaczył, że musiał...boby sam zginął myślałam o naszych warszawskich powstańcach...ale nie oceniam, bo nie wiem czy udałoby mi się stać całą noc i nie podpisać dokumentu uznającego mnie za zdrajcę, łatwo to mówić siedząc wygodnie,że4 niby nie. Tym bardziej chwała naszym warszawskim bohaterom!
Film taki uładniony, ale to chyba amerykański więc jak dla nich to ok - jeszcze im coś tam na końcu potłumaczyli nawet😉
Piękna jest nasza historia❤️ Oglądałam fil od Primaverki o łagrach i myślałam właśnie o powstaniu warszawskim, że jak jest więcej dobrych i odważnych ludzi to dzieje się dobro, a jak przewaga tchórzy to zło.
Gdybyś systematycznie rozwiązywał te rebusy, to po miesiącu będziesz je trzaskał z zamkniętymi oczami.
Sprawdzałam na sobie (na tym samym forum). Po dłuższej przerwie ponownie pytałam o zasady 🤣
Skoro już o nich mowa. Bez pomocy google nie dałabym rady. Wstawią w obrazek jakiegoś robaka, albo samolot wojenny i już jestem w ciemnej d... Co ja mówię o samolotach. Wystarczy jakiś model samochodu, czy polne zielsko.
Kewin faktycznie dał dzisiaj mistrzowski popis. Wszystko mu wychodziło w odróżnieniu do Wilfredo. Nieważne. Jutro nowy dzień, nowy mecz, wszystko może się zdarzyć.
Mój problem polega na tym, że w wyobraźni tańczę freestyle i tym podobne. Utwory taneczne typu: prawy do lewego działają na mnie jak czerwona płachta na byka. Nie odnajduję się przy muzyce moich rówieśników, a dyskoteki już nie dla mnie.