Publikujesz jako gość.
Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.
"Crime101 "
Samotni w wielkim mieście- detektyw bez sukcesów, złodziej- dżentelmen który w trakcie napadów nikomu nie robi krzywdy i agentka ubezpieczeniowa od wielkich sum czekająca na awans który nie nadejdzie- wsłuchani w motywacyjne gadanie o tym, że są częścią sprzyjającego im wszechświata, przetną swoje drogi choć wszechswiat nie będzie miał z tym nic wspólnego.
Ten film to kryminał w starym stylu ale pisany po nowemu, nie trąci myszką, nadąża za światem. Detektyw przypomina porucznika Columba, chociaz nie chodzi w prochowcu ale lubi stare auta, ma zasady, jest uczciwy i taki właśnie w starym stylu. Złodziej niczym Arsene Lupin dba, by nikomu nie stała się krzywda, okrada tych, co i tak mają wiele. Ale on sam jakby nigdy nie miał dosyć. Na plecach wyrasta mu młody złodziej, juz nie dżentelmen, krzyżuje mu drogi i wchodzi ostro w jego przestępczy świat, komplikuje, naraża na nowe sytuacje.
Jest jeszcze pani od ubezpieczeń, oddana firmie, na której zaczyna i kończy się jej życie. Lojalna, dobra pracownica, której kolejny raz obiecano nieistniejący awans. Czy da się skusić naszemu złodziejowi nie tyle na duży łup, co na chęć odegrania się na pracodawcach? Czy nasz złodziej porzuci swoje zasady i czy Pan detektyw pozostanie bez skazy ? O tym opowiada ten film, przeplatany fajna muzyką - żeby juz pozostać w porównaniach, przypominała mi muzykę z Sicario.
Warto zobaczyć.
Halle Barry, Mark Ruffalo , Chris Hemswort - trzymają poziom.
Ciężko powiedzieć co będzie i jak myśleć. Każde nowe daje nadzieję na lepsze stąd zadowolenie wielu państw na świecie i UE.
Péter Magyar lider partii TISZA (Szacunek i Wolność) widział jak działa Orban i miał świetne informacje wszak żona lidera Tiszy zapewne wszystko przed rozwodem przekazywała mężowi, bo to ona była w bardzo bliskich strukturach Orbana.
Orban pod przykrywkiem dobrodziejstwa dla Węgrów sprowadzał "tańszą" ropę z Rosji, co jest nieprawdą, bo mógł za tę samą cenę sprowadzać z Chorwacji.
Jego minister szpiegował UE dla Ławrowa. Wszystkie wypowiedzi Orbana świadczyły, że popiera Putina, który morduje społeczeństwo ukraińskie.
Dobrze, że społeczeństwo odsunęło go od władzy.
Skoro Magyar w pierwszej kolejności będzie w W-wie z wizytą, to chyba dobrze i należy pozytywnie odbierać zapowiedź tej wizyty.
Być może nasi azylanci wrócą do Polski.
Myślę, że Polska w końcu bez blokady Orbana dostanie pieniądze z UE za sprzęt wojskowy jaki przekazała Ukrainie.
Myślę, że będzie lepiej dla Węgrów i państw w UE.
Nie wiem od ilu u Ciebie, u mnie było tych dni zdecydowanie więcej. No i jak dla mnie, od pierwszego dnia, kiedy coś wzbudzi we mnie wiosenny zachwyt, to czas, żeby twierdzić, że jest pięknie. Warto doceniać to, jak jest tu i teraz, a nie czekać, aż uzbiera się konkretna pula, aby być zadowolonym. Jakoś tak jest wówczas przyjemniej, polecam takie podejście, serio 😉