Publikujesz jako gość.
Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.
Są🙂 Niebieski, fiolet i mieszany. Tu masz link do bransoletki :
https://marcobicego.com/products/18k-yellow-gold-green-tourmaline-single-strand-bracelet
okropnie drogaśne tylko..🙁
Duecik? Aleee ja Cię prawie nie znam Dżulii
No ale coś zaraz zaradzimy.
Twoje rozwinięcie CPK hmm ciekawe ciekawe, ha! No bardzo udane i tak sprytnie wplecione w rozmowę że naprawdę bardzo trudno dorównać mi poziomem ...
Ale skoro chłop potęgą...to jedyne co mi przychodzi do głowy na ten moment
CPK ( Cipku Potrzebnu Kapitanu) 😅
🧐🤷 😁
Jak masz T tłuste, to masz mieszaną.
Ja mam suchą więc kremu Ci nie polecę, ale fajne są takie przezroczyste pudry, choć ogólnie nie jestem fanką zatykania porów.
Peelingi gruboziarniste i jakieś kremy do cery mieszanej, albo do tłustej tylko na strefę T.
Maseczki z glinki chyba tak, bo mi na maksa wysuszają skórę, wiec dla Ciebie będą ok.
Czas na liście poziomki, można je już zbierać i suszyć w temperaturze 40 stopni Celsjusza, by nie straciły swoich wartości. Smak herbaty podobny do zielonej tylko bez nuty goryczy. Bardzo lubię tę herbatę.
Tak przygotujesz napar z poziomki
Napar z poziomki jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy zalać suszone liście wrzątkiem i zostawić do zaparzenia na 10-15 minut. Najlepiej wypijać go między posiłkami. Można robić to 2 a nawet trzy razy dziennie. W sklepach zielarskich można dostać herbatę z poziomki w formie ekspresowych torebek do zaparzania.
Herbata z liści poziomki wspomaga odchudzanie
Napar z liści poziomki może wspierać proces redukcji tkanki tłuszczowej, zwłaszcza w okolicach brzucha. Zawarte w liściach poziomki polifenole wpływają korzystnie na metabolizm, co może przyczynić się do zmniejszenia tzw. "oponki".
Wspiera trawienie i łagodzi dolegliwości żołądkowe
Herbata z liści poziomki tradycyjnie stosowana jest w celu poprawy trawienia. Działa łagodząco na bóle brzucha oraz może pomóc przy biegunkach. Jej właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne wspierają zdrowie układu pokarmowego.
Działa uspokajająco i wspomaga sen
Napar z liści poziomki ma działanie uspokajające, porównywalne do melisy. Może być pomocny w redukcji stresu oraz problemach z zasypianiem, poprawiając jakość snu.
Korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy
Dzięki obecności antyoksydantów, herbata z liści poziomki może wspierać zdrowie serca i naczyń krwionośnych. Pomaga w obniżeniu ciśnienia krwi oraz poprawia elastyczność naczyń, co przyczynia się do lepszego krążenia.
Wspomaga zdrowie skóry
Związki zawarte w liściach poziomki, takie jak witaminy C i E oraz polifenole, mają działanie przeciwutleniające, co może przyczynić się do poprawy wyglądu skóry. Tradycyjnie napar stosowany był w leczeniu problemów skórnych, takich jak egzema czy trądzik.
W Bułgarii prawie stale są wybory. Radew najpierw zrezygnował, a teraz znów będzie rządzić.
Jest prorosyjski, a więc zastąpi w UE Orbana.
Ciekawe co z tego wyniknie.