Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'grill'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 9 wyników

  1. BrakLoginu

    Grill - sałatki

    Jakie proponujecie sałatki z grilla. Jestem fanem "zielonego", ale każde warzywa i przepisy mile widziane
  2. Dziś mam grilla i głównie będzie przeważać kaszanka w towarzystwie kwaśnej kapusty i słodkiej cebuli. Pamiętajcie żeby kaszanka była dobrej jakości z prawdziwą kiszoną kapustą Składniki: 8 kaszanek 80 dkg kapusty kiszonej 4 czerwone cebule 4 łyżeczki majeranku 1 płaska łyżeczka cukru spora szczypta soli i pieprzu Dodatkowo będzie potrzebna folia aluminiowa. Składniki podane przykładowo, mogą się różnić od ilości zaproszonych gości. Sposób przygotowania: Kapustę dość drobno siekamy, mieszamy z majerankiem, cukrem, solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Urywamy duże kawałki folii, rozkładamy pojedynczo. Na każdym z nich układamy kapustę, następnie układamy na niej kaszankę i całość obsypujemy cebulą. Szczelnie zawijamy w tak zwanego cukierka i układamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy przez około 25-40 minut (w zależności od temperatury i rodzaju grilla). Jeżeli nie lubicie bardzo kwaśnej kapusty możecie dodać do niej jeszcze łyżkę lub dwie miodu. Spróbujcie przed przyrządzeniem i dodajcie tyle słodyczy ile odpowiada Waszemu smakowi. Kaszankę z powodzeniem można przyrządzić też w piekarniku. Wkładamy ją na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Smacznego!
  3. Gość

    grill na balkonie

    Myślicie, że dobrym pomysłem jest kupienie grilla na balkon?? Niestety nie mam dużego domu i nie mam zbyt dużo miejsca na postawienia grilla. Natomiast mam dość duży balkon i tak sobie pomyślałam, że dobrze by było kupić sobie grill. W sklepie widziałam kilka fajnych modeli tylko też nie wiem, jaki wybrać elektryczny, węglowy, a może gazowy. Jaki waszym zdaniem będzie najlepszy, czekam na wasze opinie i propozycje grillów.
  4. BrakLoginu

    Grillowane warzywa

    Grillowane warzywa Składniki: 500 g różnych warzyw: cukinia, papryka, bakłażan, pieczarki, pomidory, inne wg upodobania oliwa 4 ząbki czosnku 1 łyżka octu jabłkowego przyprawy: koperek, zioła prowansalskie, sól i pieprz Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyć i pokroić w średniej wielkości niecienkie plastry. Następnie zamarynować je w roztworze z oliwy z octem, pokrojonym w cieniutkie plasterki czosnkiem, solą, ziołami i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Grillować warzywa kilka minut obracając je kilkakrotnie i polewając marynatą, jeśli zostanie. Najszybciej gotowa będzie cukinia, najdłużej będzie grillować się papryka i pieczarki. Grillowane warzywa szczególnie sprawdza się jako dodatek do mięs, jak również można podawać jako główne danie z sosami. Smacznego!
  5. Pstrąg paprykowo - serowy z grilla. Składniki 4 pstrągi, patroszone 2 łyżki soku z cytryny Farsz 1 papryka czerwona 1 cebula 10 dag żółtego sera Bluedino, startego na tarce 2 łyżki majonezu 1 łyżka bazylii, posiekanej 3 łyżki zielonej pietruszki, posiekanej 1 łyżka papryki słodkiej sól pieprz Przygotowanie Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Obraną cebulę drobno siekamy. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryby napełniamy farszem, każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową. Folię dokładnie zawijamy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut. Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
  6. BrakLoginu

    Szaszłyki z ziemniaków i boczku

    Dziś będę grillował według poniższego przepisu: Składniki: 1kg ziemniaków 35 dag cebuli 35 dag wędzonego boczku marynata: 1 łyżka oleju 3 ząbki czosnku majeranek sól pieprz 7 długich piórek zielonej cebulki Przygotowanie: 1. Ziemniaki i cebulę obierz, opłucz i razem z wędzonym boczkiem pokrój w plasterki. Czosnek obierz i zmiażdż, przełóż do miseczki, dodaj szczyptę majeranku, soli i pieprzu. Wymieszaj, dodaj plasterki wędzonego boczku, ponownie wymieszaj i włóż do lodówki na 1-2 godziny. 2. Przygotowane składniki nabijaj na wykałaczki w następującej kolejności: ziemniak, cebula, ziemniak, wędzony boczek i ziemniak. Gotowego szaszłyka połóż na aluminiowej folii. 3. Posyp szczyptą soli, pieprzu oraz zieloną cebulką (wcześniej opłukaną, osuszoną i pokrojoną). Szczelnie owiń w aluminiową folię. 4. Rozgrzej grill ogrodowy. Szaszłyki grilluj z dwóch stron po 10 minut.
  7. Gość

    Wino i kwiaty na 40-tkę?

    Zostałam zaproszona na grilla w ogrodzie do znajomej, której nie znam jak to się mówi na wylot. Nie znam jej preferencji, gustu etc. Mam kłopot co kupić? Nie chciałabym popełnić faux pas. Kupię oczywiście wino i kwiaty, ale chyba wypada jeszcze jakiś "drobiazg"?? Może książka? Ale kompletnie nie znam jej gustu... Czy ewentualnie, jeśli nic nie wymyślę to czy wino i kwiaty będą wystarczającym prezentem i przekazanie ich, nie będzie gafą?
  8. Gość

    Grill, jakie dodatki?

    Jakie macie pomysły na dodatki do dań z grilla? Planuje małą imprezę na świeżym powietrzu, będą dania z grilla: kiełbaski, kaszanka, szaszłyki itp. Ale co jeszcze będzie dobre do tego? Jakieś sałatki, może jakieś przystawki? Liczę na waszą pomoc
  9. Witam, jak to jest, że niektórzy uważają, że mięso z grilla gazowego czuć zapachem gazu? Myślałem o gazowym, ale proszę o opinię o funkcjonalność i i smak potraw.

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...