- Niebo
- Borówka
- Szary
- Porzeczka
- Arbuz
- Truskawka
- Pomarańcz
- Banan
- Jabłko
- Szmaragd
- Czekolada
- Węgiel
Przeszukaj forum
Pokazywanie wyników dla tagów 'grill'.
Znaleziono 9 wyników
-
Jakie proponujecie sałatki z grilla. Jestem fanem "zielonego", ale każde warzywa i przepisy mile widziane
-
Dziś mam grilla i głównie będzie przeważać kaszanka w towarzystwie kwaśnej kapusty i słodkiej cebuli. Pamiętajcie żeby kaszanka była dobrej jakości z prawdziwą kiszoną kapustą Składniki: 8 kaszanek 80 dkg kapusty kiszonej 4 czerwone cebule 4 łyżeczki majeranku 1 płaska łyżeczka cukru spora szczypta soli i pieprzu Dodatkowo będzie potrzebna folia aluminiowa. Składniki podane przykładowo, mogą się różnić od ilości zaproszonych gości. Sposób przygotowania: Kapustę dość drobno siekamy, mieszamy z majerankiem, cukrem, solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Urywamy duże kawałki folii, rozkładamy pojedynczo. Na każdym z nich układamy kapustę, następnie układamy na niej kaszankę i całość obsypujemy cebulą. Szczelnie zawijamy w tak zwanego cukierka i układamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy przez około 25-40 minut (w zależności od temperatury i rodzaju grilla). Jeżeli nie lubicie bardzo kwaśnej kapusty możecie dodać do niej jeszcze łyżkę lub dwie miodu. Spróbujcie przed przyrządzeniem i dodajcie tyle słodyczy ile odpowiada Waszemu smakowi. Kaszankę z powodzeniem można przyrządzić też w piekarniku. Wkładamy ją na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Smacznego!
- 7 odpowiedzi
-
- kaszanka z grilla
- grill
- (i 5 więcej)
-
Myślicie, że dobrym pomysłem jest kupienie grilla na balkon?? Niestety nie mam dużego domu i nie mam zbyt dużo miejsca na postawienia grilla. Natomiast mam dość duży balkon i tak sobie pomyślałam, że dobrze by było kupić sobie grill. W sklepie widziałam kilka fajnych modeli tylko też nie wiem, jaki wybrać elektryczny, węglowy, a może gazowy. Jaki waszym zdaniem będzie najlepszy, czekam na wasze opinie i propozycje grillów.
- 2 odpowiedzi
-
- grill na balkonie
- grill
- (i 5 więcej)
-
Grillowane warzywa Składniki: 500 g różnych warzyw: cukinia, papryka, bakłażan, pieczarki, pomidory, inne wg upodobania oliwa 4 ząbki czosnku 1 łyżka octu jabłkowego przyprawy: koperek, zioła prowansalskie, sól i pieprz Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyć i pokroić w średniej wielkości niecienkie plastry. Następnie zamarynować je w roztworze z oliwy z octem, pokrojonym w cieniutkie plasterki czosnkiem, solą, ziołami i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Grillować warzywa kilka minut obracając je kilkakrotnie i polewając marynatą, jeśli zostanie. Najszybciej gotowa będzie cukinia, najdłużej będzie grillować się papryka i pieczarki. Grillowane warzywa szczególnie sprawdza się jako dodatek do mięs, jak również można podawać jako główne danie z sosami. Smacznego!
- 1 odpowiedź
-
- grillowane warzywa
- cukinia
- (i 5 więcej)
-
Pstrąg paprykowo - serowy z grilla. Składniki 4 pstrągi, patroszone 2 łyżki soku z cytryny Farsz 1 papryka czerwona 1 cebula 10 dag żółtego sera Bluedino, startego na tarce 2 łyżki majonezu 1 łyżka bazylii, posiekanej 3 łyżki zielonej pietruszki, posiekanej 1 łyżka papryki słodkiej sól pieprz Przygotowanie Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy na zewnątrz i w środku: solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w niezbyt dużą kostkę. Obraną cebulę drobno siekamy. Składniki farszu mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryby napełniamy farszem, każdą spinamy wykałaczkami i zawijamy luźno w posmarowaną oliwą folię aluminiową. Folię dokładnie zawijamy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez ok. 20 minut. Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
-
Dziś będę grillował według poniższego przepisu: Składniki: 1kg ziemniaków 35 dag cebuli 35 dag wędzonego boczku marynata: 1 łyżka oleju 3 ząbki czosnku majeranek sól pieprz 7 długich piórek zielonej cebulki Przygotowanie: 1. Ziemniaki i cebulę obierz, opłucz i razem z wędzonym boczkiem pokrój w plasterki. Czosnek obierz i zmiażdż, przełóż do miseczki, dodaj szczyptę majeranku, soli i pieprzu. Wymieszaj, dodaj plasterki wędzonego boczku, ponownie wymieszaj i włóż do lodówki na 1-2 godziny. 2. Przygotowane składniki nabijaj na wykałaczki w następującej kolejności: ziemniak, cebula, ziemniak, wędzony boczek i ziemniak. Gotowego szaszłyka połóż na aluminiowej folii. 3. Posyp szczyptą soli, pieprzu oraz zieloną cebulką (wcześniej opłukaną, osuszoną i pokrojoną). Szczelnie owiń w aluminiową folię. 4. Rozgrzej grill ogrodowy. Szaszłyki grilluj z dwóch stron po 10 minut.
-
Zostałam zaproszona na grilla w ogrodzie do znajomej, której nie znam jak to się mówi na wylot. Nie znam jej preferencji, gustu etc. Mam kłopot co kupić? Nie chciałabym popełnić faux pas. Kupię oczywiście wino i kwiaty, ale chyba wypada jeszcze jakiś "drobiazg"?? Może książka? Ale kompletnie nie znam jej gustu... Czy ewentualnie, jeśli nic nie wymyślę to czy wino i kwiaty będą wystarczającym prezentem i przekazanie ich, nie będzie gafą?
-
Jakie macie pomysły na dodatki do dań z grilla? Planuje małą imprezę na świeżym powietrzu, będą dania z grilla: kiełbaski, kaszanka, szaszłyki itp. Ale co jeszcze będzie dobre do tego? Jakieś sałatki, może jakieś przystawki? Liczę na waszą pomoc
-
Witam, jak to jest, że niektórzy uważają, że mięso z grilla gazowego czuć zapachem gazu? Myślałem o gazowym, ale proszę o opinię o funkcjonalność i i smak potraw.
-
- grill
- grill gazowy
- (i 3 więcej)