Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
skosik

Wędliny i przetwory mięsne

Polecane posty

Szczęśliwy
skosik

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wymienia przetworzone produkty mięsne, takie jak szynka, bekon, parówki, kiełbasa czy salami, jako produkty rakotwórcze. Okazuje się, że ich obecność w diecie odbija się też na naszym sercu. To produkty, które zawierają przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol, które zwiększają ryzyko miażdżycy, a w konsekwencji mogą prowadzić do zawału serca i udaru mózgu. Ppotwierdziło to m.in. badanie naukowców z American Heart Association obejmujące czterech tysięcy Amerykanów. Wykazano, że osoby, których dieta obfitowała w czerwone mięso, były bardziej narażone na choroby serca oraz udar mózgu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...