ramired Napisano 4 Sierpnia 2018 Witam serdecznie, Od niedawna jestem posiadaczem grilla gazowego i w związku z tym nie mam zupełnie doświadczenia w tej kwestii. Na początek zakupiłem niewielki grill LEHMANN DALLAS. Nie wiem czy to dobry zakup, pewno okaże się w trakcie. Póki co zmagam się z intensywnymi płomieniami podczas grillowania. Wprawdzie grill posiada aromatyzery, jednak wydaje mi się, że niewiele pomagają i trudno chwilami jest zapanować nad płomieniami. Może po prostu tak ma być. Oczywiście po każdym grillowaniu czyszczę ruszt i płytę pod palnikami, jednak niewiele to zmienia. Grill nie posiada pojemnika na tłuszcz, chyba że tę funkcję spełnia płyta pod palnikami. Dlatego mam pytania do stałych użytkowników grilli gazowych. Czy występują u was problemy z nadmiernymi płomieniami, czy też macie problem z kapiącymi sokami i tłuszczami, w końcu czy stosujecie tacki, brytfany itd aby zapobiec pobrudzeniu, a które pewnie redukuje problem z płomieniami. Słyszałem również, że niektórzy na płytkę pod palnikami kładą papier do smażenia, względnie folię aluminiową. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach