Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Pauli

Podwójna porcja sernika - jak piec?

Polecane posty

Pauli

Jak w temacie:)
Będę piekła dwa serniki naraz, o dziwo zmieszczą mi się w piecu.

Pytanie za sto punktów: czy zwiększyć temp. pieczenia, czy tylko czas? W moim przepisie piecze się sernik dość długo, w dość niskiej temperaturze (wstawiam do 180st na 15 minut, potem - prawie 2 godziny w 120 stopniach); jak to oszacować dla podwójnej porcji?

Dzięki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

W związku z Rozporządzeniem UE 2016/679 (znanym też jako „RODO”) informujemy w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe pozostawiane podczas korzystania z forum Nastroik.pl. Zamykając ten komunikat wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych przez forum Nastroik.pl - Regulamin - Polityka prywatności