Znajoma Napisano 15 Lutego 2021 24 minuty temu, Żebrak napisał: O kurde! Z zupą pomidorową to było tak. Na początku miałem problemy z proporcjami. Nie ogarniałem tego. Wyszedł duży gar. Za duży. Wystarczyło na dwa tygodnie. Ryż gotuję osobno. Ma być lekko twardy. Ryż dogotowywałem. Nie pamiętam ile w sumie poszło mi torebek ryżu. Dużo. Bo u mnie to jest ryż z pomidorową a nie odwrotnie. Co znaczy, że jest bliżej niż dalej? Będzie rodziła? Nie jadam deserów. To mało męskie według mnie. Fetysz. Nie uznaję ciastek tortowych. Jedyne ciasta to drożdżowe z samą posypką lub owocami. Przecież desery są najlepsze. Siedzisz sobie wieczorem w fotelu i popijasz herbatę do np. herbatników. Jedząc w taki sposób ścigasz się z podłogą, bo ciastko jest bardzo kruche i delikatne. Gdybym miała wybrać jeden posiłek, byłby to deser w postaci pomidorowej chociażby. Beka straszna z Ciebie i Twojej zupy. Wszędzie ryż walający się po kuchni. Może ogórkowa wyjdzie lepiej? Sprawdź taką bułkę drożdżową z serem białym. To na górze nazywa się kruszonka. Takie jem i są dobre. Są też z makiem. Siostra? Przeżyła więcej życia niż planuje przeżyć. Tak powiedziała. Dobranoc. W jaki sposób jedząc? W taki, że moczysz te ciastka w herbacie. Dlaczego się to nie napisało? ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 15 Lutego 2021 6 minut temu, Znajoma napisał: Przeżyła więcej życia niż planuje przeżyć. Tak powiedziała. Dobranoc. To się planuje? Nie wiedziałem. Teraz już wiem. Ciekawą masz siostrę. Zazdroszczę. To może lepiej nie pisz dobranoc bo nie wiem co Ty planujesz. 17 minut temu, Znajoma napisał: W jaki sposób jedząc? W taki, że moczysz te ciastka w herbacie. Dlaczego się to nie napisało? ? O nie! Kiedyś miałem okazję jeść śniadanie w towarzystwie Francuzów. Przy jednym stoliku. Zerkam. Biorą rogala, przekrawają go, smarują masłem, nakładają dżem. Ok. Pełna akceptacja z mojej strony. Maczają rogala w kawie. Pełne zdziwienie z mojej strony. Podróże kształcą. Po konsumpcji rogala wypijają resztkę kawy. Dobrowolnie zrezygnowałem z reszty śniadania. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Znajoma Napisano 15 Lutego 2021 7 minut temu, Żebrak napisał: To się planuje? Nie wiedziałem. Teraz już wiem. Ciekawą masz siostrę. Zazdroszczę. To może lepiej nie pisz dobranoc bo nie wiem co Ty planujesz. Ponoć gdy masz plan wtedy wszystko wydaje się prostrze. Moja siostra jest piękna i bardzo ciekawy z niej człowiek. W dodatku jest zabawna i naiwna. To znaczy tak sympatycznie naiwna co czyni ją kobiecą. Znasz takich ludzi? Prostolinijnych i wyzbytych podejrzeń? Ona właśnie taka jest. Ta cecha jest godna podziwu i tak, pozazdroszczenia. Nie chcesz mojego dobranoc? Jutro powiem dzień dobry. Gdyby nie było powitań, nie byłoby pożegnań. Świat bez czekań na uśmiech jest smutny, dlatego przyjemnie jest powiedzieć dobranoc bo ono zwiastuje dzień dobry. Trzymaj się ciepło. ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 15 Lutego 2021 2 minuty temu, Znajoma napisał: Ponoć gdy masz plan wtedy wszystko wydaje się prostrze. Moja siostra jest piękna i bardzo ciekawy z niej człowiek. W dodatku jest zabawna i naiwna. To znaczy tak sympatycznie naiwna co czyni ją kobiecą. Znasz takich ludzi? Prostolinijnych i wyzbytych podejrzeń? Ona właśnie taka jest. Ta cecha jest godna podziwu i tak, pozazdroszczenia. Nie chcesz mojego dobranoc? Jutro powiem dzień dobry. Gdyby nie było powitań, nie byłoby pożegnań. Świat bez czekań na uśmiech jest smutny, dlatego przyjemnie jest powiedzieć dobranoc bo ono zwiastuje dzień dobry. Trzymaj się ciepło. ? Wiesz co? Jestem prosty chłop, więc co do planów napiszę Ci tak: jak nie stanie tak jak było w planie to dupa a nie planowanie. Bez planów, dobranoc? Jak to mówią, karaluchy pod poduchy. Dalszego ciągu nie pamiętam. Nie mam dzieci. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Znajoma Napisano 15 Lutego 2021 28 minut temu, Żebrak napisał: O nie! Kiedyś miałem okazję jeść śniadanie w towarzystwie Francuzów. Przy jednym stoliku. Zerkam. Biorą rogala, przekrawają go, smarują masłem, nakładają dżem. Ok. Pełna akceptacja z mojej strony. Maczają rogala w kawie. Pełne zdziwienie z mojej strony. Podróże kształcą. Po konsumpcji rogala wypijają resztkę kawy. Dobrowolnie zrezygnowałem z reszty śniadania. O tak. Też tak robię z croissantem. Jadłeś? Najlepsza końcówka kawy i resztki ciasteczka na dnie. 6 minut temu, Żebrak napisał: Wiesz co? Jestem prosty chłop, więc co do planów napiszę Ci tak: jak nie stanie tak jak było w planie to dupa a nie planowanie. Bez planów, dobranoc? Jak to mówią, karaluchy pod poduchy. Dalszego ciągu nie pamiętam. Nie mam dzieci. Nie rozumiem dlaczego emoji wychodzą jakieś inne. Przepraszam, tam wyżej jest to: ? Wszystkiego dobrego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 15 Lutego 2021 (edytowany) Wracając do jedzenia. Inne miejsce, inny czas. Zmuliło mnie niby "europejskie" jedzenie. Z nazwy europejskie. Żołądek mój cierpiał. Chciałem coś miejscowego spróbować. Jadłodajnia o standarcie speluny. Skoro lokersi jedzą i żyją to istnieje szansa. Gulasz z jagnięciny. Kolor zajebiście czerwony a smak zajebiście ostry. Do tego ziemniaki puree w osobnej miseczce. Zero widelca. To se patrzę i kombinuję co i jak. Trzeba z ziemniaków zrobić w dłoni kuleczkę, zamoczyć w sosie i do buzi. Pychota. Piekło w ustach ale raj dla żołądka. 8 minut temu, Znajoma napisał: O tak. Też tak robię z croissantem. Jadłeś? Najlepsza końcówka kawy i resztki ciasteczka na dnie. Przestań proszę. Może być beka ze mnie ale ja tego nie akceptuję. Wszystkiego najlepszego? Edytowano 15 Lutego 2021 przez Żebrak Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Znajoma Napisano 15 Lutego 2021 10 minut temu, Żebrak napisał: Wracając do jedzenia. Inne miejsce, inny czas. Zmuliło mnie niby "europejskie" jedzenie. Z nazwy europejskie. Żołądek mój cierpiał. Chciałem coś miejscowego spróbować. Jadłodajnia o standarcie speluny. Skoro lokersi jedzą i żyją to istnieje szansa. Gulasz z jagnięciny. Kolor zajebiście czerwony a smak zajebiście ostry. Do tego ziemniaki puree w osobnej miseczce. Zero widelca. To se patrzę i kombinuję co i jak. Trzeba z ziemniaków zrobić w dłoni kuleczkę, zamoczyć w sosie i do buzi. Pychota. Piekło w ustach ale raj dla żołądka. Przestań proszę. Może być beka ze mnie ale ja tego nie akceptuję. Wszystkiego najlepszego? Nie śmieję się z Ciebie. Zapytałam czy jadłeś takiego rogalika francuskiego. Czy znasz tę nazwę. Nie czy jadłeś zamoczonego w kawie. Wierzę Ci o tym jedzeniu palcami bo znam kogoś, kto w ten sposób je ryż, kasze, mięso i tak karmi dzieci. Czyli z talerza zbiera garstkę, w kulkę ją formuje i do buzi. Wiem, że to tradycja w niektórych krajach i ma swoje znaczenie. Smak potraw jest inny. Bezpośredni kontakt ciała z ciałem, bliskość jedzenia. Ja jem frytki palcami i tak, to prawda, że smakuje inaczej niż widelcem. Gulasz z jagnięciny? Nigdy nie jadłam takiego mięsa i nie widziałam. Musi dziwnie pachnieć. Sprawdzę jak to wygląda w postaci gulaszu i opowiem Ci wrażenia jutro. Dziękuję za to, że poświęciłeś mi swój czas. To co? Do jutra. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 15 Lutego 2021 2 minuty temu, Znajoma napisał: Nie śmieję się z Ciebie. Zapytałam czy jadłeś takiego rogalika francuskiego. Czy znasz tę nazwę. Nie czy jadłeś zamoczonego w kawie. Wierzę Ci o tym jedzeniu palcami bo znam kogoś, kto w ten sposób je ryż, kasze, mięso i tak karmi dzieci. Czyli z talerza zbiera garstkę, w kulkę ją formuje i do buzi. Wiem, że to tradycja w niektórych krajach i ma swoje znaczenie. Smak potraw jest inny. Bezpośredni kontakt ciała z ciałem, bliskość jedzenia. Ja jem frytki palcami i tak, to prawda, że smakuje inaczej niż widelcem. Gulasz z jagnięciny? Nigdy nie jadłam takiego mięsa i nie widziałam. Musi dziwnie pachnieć. Sprawdzę jak to wygląda w postaci gulaszu i opowiem Ci wrażenia jutro. Dziękuję za to, że poświęciłeś mi swój czas. To co? Do jutra. Do jutra. 14 minut temu, Znajoma napisał: Zapytałam czy jadłeś takiego rogalika francuskiego. Czy znasz tę nazwę. To nie są moje klimaty. Za to bagietka! U nas też jest, częściej funkcjonuje pod nazwą baton. Kompletne nieporozumienie. To nawet koło bagietki nie leżało. A ile oni mają ich rodzajów! Koński łeb mały. Mnie do gustu przypadła solanka. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 16 Lutego 2021 (edytowany) 8 godzin temu, Znajoma napisał: .... bo ono zwiastuje dzień dobry. Trzymaj się ciepło. ? No to trzymając się ciepło napiszę dzień dobry każdemu, który zabłądził na ten temat w nadziei, że przeczyta coś normalnego. Złudna Twa nadzieja, tu od czapy się pisze. Wszedłem TAM. Jak złodziej przez kartę incognito. To co w zamyśle ma być ośmieszaniem wroga publicznego numer jeden, sprawia, że chodzi dumny jak paw pławiąc się w zainteresowaniu, które mu się okazuje. Nic tak w wirtualu nie boli jak ignor. No cóż, dla mnie to typowy syndrom sztokholmski. Czasami brak reakcji jest najlepszą reakcją. Edytowano 16 Lutego 2021 przez Żebrak Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 16 Lutego 2021 ☕☕☕ A do.kawy co? Ano to. Taki mam dzisiaj nastrój: Plan na dzisiaj wygląda tak. Jako, że została mi kapusta to co może być? Ciapkapusta. Dla niewtajemniczonych w mej zajefajnej kuchni oznajmiam. Ziemniaki wymieszane z kapustą i okraszone słoniną i doprawione na ostro. Bardzo lubię ostre smaki. A co przed ciapkapustą? Zgadłeś Drogi gościu! Śniadanie. A na śniadanie co? Smażona kiełbasa z cebulką! Jak ja kocham ten zapach! Do tego tradycyjnie świeży chleb, którego mi tradycyjnie nie chciano posmarować masłem irlandzkim. Dlatego nawyk wyjmowania go wcześniej z lodówki stał się już takim samym nawykiem jak chlanie wódki. Gotowanie, szykowanie to takie intelektualne przerwy w pracy, kiedy muszę pomyśleć. Tutaj też mi się dobrze myśli, takie oderwanie, bo jak zbyt długo jestem w "pracy" to myśli zaczynają krążyć po dziwnych kółkach. A mam o czym myśleć. Starą przedwojenną halę produkcyjną, z taką nitowaną konstrukcją stalową i ścianami wypełnionymi cegłami mam zamienić niemalże w Centrum Pompidou, oczywiście w granicach rozsądku i możliwości finansowych inwestora. Powiem Wam, ludzie mają kasę, prawdziwą kasę! Wstępny kosztorys wbił mnie w ziemię niemalże nie rozbijając przy tym mych klejnotów, a na nim nie zrobiło to większego wrażenia. Lubię i to: 1 Dionizy zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 16 Lutego 2021 Nie psując wtorkowego nastroju, cichutko na palcach oddalę się by wykonywać dalej swoją robotę. Nie martwcie się, każdy na swój sposób ma w życiu przesrane, a chleba nigdzie nie smarują z dwóch stron, czasami nawet z jednej nie smarują. Suchy też smakuje. Ważne by go mieć. I tyle. Miłego dnia. 2 1 Dionizy, Zuzia i hogan zareagowały na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 16 Lutego 2021 Jeszcze na moment. Byłem przed chwilą TAM. Nie moja brocha po co tam piszecie, ale przed każdym ZOO jest tablica z dużym napisem: NIE KARMIĆ ZWIERZĄT. Oboje triumfują, mają powody. 2 Lili ♡ i Maryyyś zareagowały na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 812 Napisano 16 Lutego 2021 1 godzinę temu, Żebrak napisał: Plan na dzisiaj wygląda tak. Jako, że została mi kapusta to co może być? Ciapkapusta. Dla niewtajemniczonych w mej zajefajnej kuchni oznajmiam. Ziemniaki wymieszane z kapustą i okraszone słoniną i doprawione na ostro. Bardzo lubię ostre smaki. A co przed ciapkapustą? Zgadłeś Drogi gościu! Śniadanie. A na śniadanie co? Smażona kiełbasa z cebulką! Jak ja kocham ten zapach! Do tego tradycyjnie świeży chleb, którego mi tradycyjnie nie chciano posmarować masłem irlandzkim. Dlatego nawyk wyjmowania go wcześniej z lodówki stał się już takim samym nawykiem jak chlanie wódki. Gotowanie, szykowanie to takie intelektualne przerwy w pracy, kiedy muszę pomyśleć. Tutaj też mi się dobrze myśli, takie oderwanie, bo jak zbyt długo jestem w "pracy" to myśli zaczynają krążyć po dziwnych kółkach. A mam o czym myśleć. Starą przedwojenną halę produkcyjną, z taką nitowaną konstrukcją stalową i ścianami wypełnionymi cegłami mam zamienić niemalże w Centrum Pompidou, oczywiście w granicach rozsądku i możliwości finansowych inwestora. Powiem Wam, ludzie mają kasę, prawdziwą kasę! Wstępny kosztorys wbił mnie w ziemię niemalże nie rozbijając przy tym mych klejnotów, a na nim nie zrobiło to większego wrażenia. Lubię i to: Ja tez lubię jego muzykę aczkolwiek wpędza mnie w nostalgię. Idealnie pasuje do poezji bo chyba zawiera nawet jej elementy Dodaje w chwilach złych otuchy. Bardzo łagodnie wyciąga z zadumy po porcji Nalepy. Widze że nie lubisz swojej pracy Może być ciapkapusta. Ale równie dobrze moze na tej zasadzie skonstruować ciapmakaron czy ciapchleb sprzed trzech dni co jeszcze nie odszedł bo przecież kuchnia to miejsce swawoli w interpretacji przepisów i zaleceń i Miejsce twórczego podejścia do materii puki co nie ożywionej. Zastanawiam się czy w ten sam sposób można podejść do codzienności. Czy można przyrządzić sobie ciapmiłość w jakimś wielkim garze by była wielka Albo ciapszczęście? Takie na ostro-slodko bo przecież każdy z nas pragnie choć trochę słodkości. A co z ciapprzyjaciólmi? Dobrze że ja dziś nic nie muszę robić co bardzo mnie raduje Żeby jeszcze nie było tak pusto w moim kartonie po pralce automatycznej No i brandy się kończy Trzeba znaleźć 79 puszek po piwie by kupić nową flachę w drogerii 1 BrakLoginu zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Znajoma Napisano 16 Lutego 2021 Dzień dobry. ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 16 Lutego 2021 @Dionizy nie wiem na podstawie czego wysnułeś wniosek, że nie lubię tego co robię. Lubię. Chodziło mi w opisie, że muszę czasami wyjść na chwilę z myślowych kółek. Mam tendencje do zatracania się w tym co robię. Tracę poczucie czasu i rzeczywistości pracując, pisząc na forum, czytając, rozwiązując Sudoku, kochając. Chciałem zostać architektem, ale prozaiczne finanse nie pozwoliły mi na to. Zostałem jakby prawą ręką architekta. Sprawiam by do co wymyślił trzymało się kupy i dupy, by jego pomysły były realne, byśmy w razie czego nie wylądowali w pierdlu, znaczy ja, bo to moja skromna osoba odpowiada za ewentualną katastrofę budowlaną. A uwierz mi, to potrafi poskładać się jak domek z kart. Fajna to praca, bo trójka napaleńców siedzi na trzech krańcach kraju i robi coś wspólnie. Niby praca zbiorowa, ale z dużą dawką indywidualizmu. Ukłon w stronę możliwości dzisiejszej informatyki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Znajoma Napisano 16 Lutego 2021 Administator śpi. Zauważyłam, że przychodzi około12 i wtedy otwiera drzwi do raju. Potem wszystko jest już płynne. Ciapkapusta? U mnie w rejonie mówi się sucha kapusta. Identycznie się ją wykonuje. Ziemniaki oddzielnie i kapusta oddzielnie ugotowane, na koniec połączone i mamałygę się robi. Osobiście lubię z usmażoną cebulką zamiast skwarków, choć w domu rodzinnym robiona jest jak Twoja. Nie jem jej z chlebem a z ogórkiem kiszonym. Lubię takie jedzenie. Proste i niewyszukane. Natomiast cebuli z kiełbaską nie jadam. Wolę jajka z pomidorami. Pomidory najpierw zesmażam na patelni aż zrobią się suche i dodaję wtedy jajka. Pomidory bez skórki bo gdy ze skórką to zostanie sama skórka, a miąż z pomidorów się rozpuści i wchłonie. Na bok, na talerz musztardę kładę i oczywiście chleb do tego. Nie kupuję pieczywa codziennie. Piekę chleb tanim i prędkim sposobem. Bułki kajzerki lubię i masło solone. Pewnie. Gdy jestem głodna wystarczy sama kromeczka z masłem i tak mi wystarczy. Bagietki kupuję takie długie, zwykle na zapiekanki. Wiesz jak? Pieczarki z cebulą duszę i układam na tej bagietce. Ale wcześniej trzeba wyżłobić rowek na farsz to więcej się zmieści i nie spadnie. Posypuję serem żółtym i zapiekam. Smakują jak sklepowe. Polecam. Pisałeś o bagietkach batonach. Co to za nazwa? To znaczy gdzie się tak mówi, bo pierwsze słyszę. To samo z solanką. W necie sprawdziłam i to są normalne bagietki takie jak jadam. Pewnie chodzi o producenta i z czego zrobione. Wracając do ragalików. Wiem o jakich pisałeś bo takie pamiętam. Te zwykłe w kształcie księżyca. Jadłam takie może dwadzieścia lat temu do kakao. Ile kaw dziennie pijesz? Przerwa? ☕ Miłego dnia życzę. Wszystkim. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Znajoma Napisano 16 Lutego 2021 Nadal mnie nie ma widocznej. Wrócę po południu. ? W odpowiedzi na Tony Joe White taki utwór pasuje. Gary Moore - I'll Play the Blues for You. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 268 Napisano 16 Lutego 2021 2 godziny temu, Żebrak napisał: Jeszcze na moment. Byłem przed chwilą TAM. Nie moja brocha po co tam piszecie, ale przed każdym ZOO jest tablica z dużym napisem: NIE KARMIĆ ZWIERZĄT. Oboje triumfują, mają powody. A jednak Ty też tam wracasz. Gdyby nie brak konta zostawiłbyś ślad jak każdy. Cieszę się, że tu masz swój spokojny zakątek i mogę Cię poczytać. Miłego dnia. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frau 4 215 Napisano 16 Lutego 2021 I ja Was witam ? Poczytałam, wysłuchałam, nad swoim monologiem muszę popracować ? Zdecydowanie łatwiejsze jest wstawienie linku Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hogan 714 Napisano 16 Lutego 2021 23 godziny temu, Żebrak napisał: No! Z dietą, na mój chłopski rozum, to raczej mało ma wspólnego. Ilość mam na myśli. Chyba, że dla całej klatki schodowej gotujesz. Przecież napisałem, że raz nie wykonałem ani jednego ruchu. Do dzisiaj jak pomyślę, to że wstydu schowałbym się pod łóżko. Usprawiedliwia mnie tylko niebywałą atrakcyjność kobiety. Nieistotne. Kiedyś obczaisz? Przychodzicie zawsze wtedy, kiedy muszę zająć się czymś innym? Dla siebie, w sensie że gotuję a zje Partner w dwa dni. Potrafi zjeść tyle co pułk a może batalion i cholerka! tego Mu zazdroszczę bo nic po nim nie widać a ja całe życie katować się muszę 23 godziny temu, Frau napisał: I mnie ta ilość zaskoczyła ? A jeszcze bardziej, że tak szybko robisz gołąbki. Kiedy może pokażę ale nie wiem jak. Może wpierw zrobię fotkę jak zaczynam a potem jak będzie gotowe i ile czasu minie. A no i muszę wspomnieć, że gołąbki będą zrobione i nastawione ale jeszcze kilka godzin będę się dusiły. Kilka godzin, bo ogromny gar. Dla małej porcji wystarczyłoby jakieś 40 minut. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 16 Lutego 2021 Znajoma, wykonuję czarną robotę: 14 minut temu, hogan napisał: Dla siebie, w sensie że gotuję a zje Partner w dwa dni. Potrafi zjeść tyle co pułk a może batalion i cholerka! tego Mu zazdroszczę bo nic po nim nie widać a ja całe życie katować się muszę Kiedy może pokażę ale nie wiem jak. Może wpierw zrobię fotkę jak zaczynam a potem jak będzie gotowe i ile czasu minie. A no i muszę wspomnieć, że gołąbki będą zrobione i nastawione ale jeszcze kilka godzin będę się dusiły. Kilka godzin, bo ogromny gar. Dla małej porcji wystarczyłoby jakieś 40 minut. @hogan, co mogę napisać? Zmień partnera. Zaoszczędzisz. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 16 Lutego 2021 15 minut temu, hogan napisał: gołąbki będą zrobione i nastawione ale jeszcze kilka godzin będę się dusiły To już nie tylko do nich strzelasz, a jeszcze je dusisz? Jakie to niehumanitarne! 1 Tako rzeczka Brahmaputra zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frau 4 215 Napisano 16 Lutego 2021 9 minut temu, hogan napisał: Dla siebie, w sensie że gotuję a zje Partner w dwa dni. Potrafi zjeść tyle co pułk a może batalion i cholerka! tego Mu zazdroszczę bo nic po nim nie widać a ja całe życie katować się muszę Kiedy może pokażę ale nie wiem jak. Może wpierw zrobię fotkę jak zaczynam a potem jak będzie gotowe i ile czasu minie. A no i muszę wspomnieć, że gołąbki będą zrobione i nastawione ale jeszcze kilka godzin będę się dusiły. Kilka godzin, bo ogromny gar. Dla małej porcji wystarczyłoby jakieś 40 minut. To co innego. Teraz jestem w domu. Kiedy gotuję kapustę i ryż w osobnych garnkach, na patelni smażę cebulę. Dodaję do niej zmielone mięso ( często pieczarki). Gotowe gołąbki smażę na patelni, następnie przekładam do brytfanny i do piekarnika z tym. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żebrak 1 603 Napisano 16 Lutego 2021 1 minutę temu, Frau napisał: To co innego. Teraz jestem w domu. Kiedy gotuję kapustę i ryż w osobnych garnkach, na patelni smażę cebulę. Dodaję do niej zmielone mięso ( często pieczarki). Gotowe gołąbki smażę na patelni, następnie przekładam do brytfanny i do piekarnika z tym. Właśnie! @Frau zostaniesz za to kobietą mojej kuchni. Nie dziękuj, to ja jesteś zaszczycony. Wersji z pieczarkami nie znam. Spróbuję następnym razem. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frau 4 215 Napisano 16 Lutego 2021 1 minutę temu, Żebrak napisał: Właśnie! @Frau zostaniesz za to kobietą mojej kuchni. Nie dziękuj, to ja jesteś zaszczycony. Wersji z pieczarkami nie znam. Spróbuję następnym razem. Czy ja we wcześniejszym komentarzu wspomniałam, że rzadko gołąbki robię? ? 1 Tako rzeczka Brahmaputra zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach