Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Karola

kiszenie- kwaszenie

Polecane posty

Karola

Wiem, że internet już przesądził w tej kwestii, ale nadal budzi to moje wątpliwości i podejrzewam, że to kwestia językowa, nazewnictwo zależne od regionu.
W starych książkach kucharskich jest mowa o ukwaszonej kapuście czy ogórkach i chodzi o naturalny proces, nie przyspieszony np. octem .
Podkreślam: wiem, że w internecie twierdzi się, że kiszone= w wyniku naturalnej fermentacji, kwaszone= z dodatkiem octu, przyspieszony sztucznie proces.
Taki temat na sezon ogórkowy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...