Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Karola

jedzenie Polaków w ostatnich 20 latach.

Polecane posty

Karola

Ciekawe jakie są Wasze obserwacje.
Każdy z nas żyje pewnie w innym środowisku. Ostatnio bardzo często zaglądam na youtube'a i dziwi mnie jak pokolenie mające dostęp do informacji nie ma pojęcia o wielu podstawowych kwestiach kulinarnych, nie potrafi wyciągnąć wniosków tylko wyciąga info z szerszego kontekstu.
Moje wnioski też będą nieco uproszczone:)
Reklamy obrzydziły glutaminian sodu i wszystkie E, ale poprawiacze w produktach i tak maja się świetnie. Tak samo jak sól, cukier i ocet w produktach reklamowanych jako bez konserwantów.
Programy kulinarne z Gessler na czele uświadomiły, że do restauracji nie idzie się zjeść zupę z proszku i mrożone pierogi. Przyjęły się zupy dnia, dania dnia, zestawy obiadowe robione na świeżo, w dobrych cenach.
Nieśmiało wraca smalec do smażenia kotletów.
Nie wszystkie sałatki są już upacianymi brejami tylko podaje się je na talerzach z rozsypanymi składnikami.
Panga została wyparta przez łososia.
Z moich osobistych zmian kulinarnych: 20 lat temu zachwycałam się tym co obce, teraz zachwycam się sezonowością w Polsce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...