Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
posenerka

Jak zrobić dobry bulion warzywny?

Polecane posty

posenerka

Jak zrobić dobry bulion warzywny?

Często robiłam zupy bez mięsnych dodatków, tylko z dodatkiem masła czy jakiegoś oleju. Wychodziły dobre. Chciałam sobie na zapas pomrozić bulion jako podstawę do nich, by potem na szybko zrobić np. krem z cukinii, kalafiora czy brokuła. Ale sam bulion jakoś mi nie wychodzi. Jest gorzkawy.

Za pierwszym razem gotowałam włoszczyznę z dodatkiem przypraw, min. ziele angielskie i liść laurowy. Wyszedł tak gorzki, że musiałam wylać.

Za drugim razem tylko posoliłam i znów był gorzkawy posmak. W zupach na szczęście zniknął.

Gotowałam bulion na włoszczyźnie z marchwi, pietruszki, selera, liści selera, pietruszki zielonej.

Jak zrobić porządny, wartościowy bulion warzywny. Co dodać i ile?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...