Brunetka Napisano 1 Października 2018 Składniki: dwie duże cukinie filet z piersi kurczaka 1 średnia cebula 1 papryka 1 duża marchewka 2 kulki mozzarelli 1 łyżka oleju pęczek posiekanej natki pietruszki łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż. Przy pomocy dużej łyżki wydrąż środek cukinii. 3. Na patelni rozgrzej olej. W międzyczasie posiekaj cebulę, paprykę i filet z piersi kurczaka na kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 4. Kiedy olej będzie rozgrzany, wrzuć na patelnię kurczaka i cebulę. oraz inne warzywa Dopraw do smaku. Smaż, aż kurczak będzie ugotowany w środku. 5. Do farszu dodaj posiekaną natkę pietruszki i jedną pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. 6. Nałóż farsz do środka cukinii. Pozostałą kulkę mozzarelli posiekaj na drobne paseczki i posyp równomiernie po wierzchu. Włóż całość do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. 7. Cukinia faszerowana gotowa jest po około 30 minutach. Wskazówka Tak przygotowaną cukinię możesz podawać na ciepło, jak i na zimno pokrojoną na części. Do tego dania doskonale pasują różne sosy. Cukinię faszerowaną możesz podawać na przykład z sosem pieczarkowym, sosem czosnkowym albo ketchupem. Smacznego! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach