Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Lady

Co zrobić, gdy potrawa jest za ostra?

Polecane posty

Lady

Zrobiłam obiad, ale nie da się tego zjeść bez kilku szklanek wody, które i tak nie łagodzą pieczenia w ustach! Co zrobić, gdy potrawa jest tak ostra, że nawet najwięksi smakosze by się nie tknęli? Przez przypadek zamiast słodkiej papryki dorzuciłam chilli :D Najgorsze jest to, że mój mąż nie może jeść takich ostrych rzeczy, ponieważ ma wrzody i od razu zaczyna go boleć żołądek. Czy znacie jakieś sposoby, żeby załagodzić sytuację  ;) i smak tej potrawy? Tym razem jest to coś a la risotto, więc mleko raczej nie wchodzi w grę. Znacie jakieś sprawdzone sposoby? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...