Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
marcin

Blanszowanie fasolki szparagowej

Polecane posty

marcin

Witam,
możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym blanszowaniem i jak to robić? Wrzuciłem do gotujacej się wody fasole i tak trzymałem ja 3 minuty, potem pod biezaca woda też 3 minuty, ale po takich zabiegach apetycznie nie wyglada i nie smakuje, bo jest taka niedogotowana i gumowa, taka ma być czy jak? Żona bez gotowania tylko wrzatkiem przelewala i do zamrazarki i tak samo obrzydliwie smakowala. Jak ona moze byc potem krucha? Nie można po prostu fasoli wrzucić do worka i do zamrażarki na -25 tylko takie kombinacje? Bo sadze ze by lepiej smakowala niz w wyniku tych nowoczesnych durnych wymyslow jak blanszowanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Wyczerpany
Cooliberek

Za długo je trzymasz w wodzie gotującej .

Trzyma się do 2 minut .

Schładza się jak najszybciej tzn . Wkładasz do do zimnej wody z lodem  żeby szybko ostygła ale czy zamrażarka jest dobra w tym wypadku nie powiedziałabym 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...