Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'sos serowy'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 1 wynik

  1. Składniki: 800 g filetu z łososia Cytryna Oliwa z oliwek 500 g fasolki szparagowej Sos: Szklanka śmietany 30% 300 g sera gouda Gałka muszkatołowa Pęczek koperku 3 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Umytą fasolkę szparagową należy lekko obgotować przez parę minut a następnie odcedzić. 2. Przed pieczeniem łosoś powinien być umyty i osuszony. Wyciskamy sok z cytryny i wcieramy go w filety, a następnie odkładamy na bok. 3. Gdy łosoś nasiąka sokiem z cytryny, zabierzmy się za przepis na sos. Mieszamy opakowanie tłustej śmietany z utartym na tarce o grubych oczkach żółtym serem. Może to być ser gouda lub inny, który nam smakuje. Dodajemy szczyptę soli, gałki muszkatołowej i pieprzu, 3 posiekane lub wyciśnięte ząbki czosnku oraz umyty i drobno posiekany koperek. 4. Przepis na łososia z pieca jest zdrowszy niż przepis na łososia z patelni. Nastawmy piekarnik na 180 stopni. Naczynie żaroodporne musimy dokładnie wysmarować oliwą z oliwek. Na jego dnie układamy filety oraz fasolkę szparagową i pieczemy przez około 15 minut. 5. Po 15 minutach zalewamy nasze danie sosem serowym i wkładamy do pieca na kolejne 15 minut. Nasze danie możemy podać z makaronem, sałatką, ziemniakami lub frytkami. Smacznego!

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...