Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'przepis:'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 1 wynik

  1. Gość

    Przepis: Kotlety z kalafiora

    Prosty przepis na kotlety z gotowanego kalafiora. Idealne dla Dzieci i osób na diecie bezmięsnej. Czas przygotowania: 35 minut Ilość porcji: 15 sztuk Dieta: wegetariańska Składniki: mała główka gotowanego kalafiora - około 700 g 2 mniejsze jajka lub jedno duże 10 cm odcinek pora łyżka mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku przyprawy: po płaskiej łyżeczce soli, pieprzu, cukru; szczypta tymianku, bazylii, imbiru i pietruszki bułka tarta do obtoczenia oraz olej roślinny do smażenia Umyj kalafiora i poodcinaj różyczki. Gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu bardzo dokładnie odsącz z wody. Kalafiora przepuść przez praskę, zmiel lub dobrze ugnieć - nawet widelcem. Do miski dodaj jajka, czosnek przepuszczony przez praskę, mąkę ziemniaczaną, drobno poszatkowanego pora oraz przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj. Nagrzej patelnię. Wlej olej. Łyżką odmierzaj porcje wielkości mandarynki - masa jest dość rzadka. Umieszczaj w talerzu z bułką. Obtocz i dłońmi formuj lekko spłaszczone kotlety. Kolety są delikatne, więc jeśli wolisz bardziej zwarte przed obtaczaniem dołóż do masy łyżkę bułki tartej. Kotlety smaż porcjami, na średniej mocy palnika minimum po 5 minut z każdej strony. Nie przewracaj na drugą stronę, póki się nie zarumienią. Podawaj z warzywami.. mieszanką sałat.

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...