Skocz do zawartości


Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'kurczak'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Dyskusje
    • Przywitaj się
    • Rozmowy w toku
    • Plotkarnia
  • Wydarzenia i Aktualności
    • Polityka
    • Z kraju i ze świata
    • Gospodarka
    • Wspomnień czar
  • Na luzie
    • Dowcipy
    • Stand-up i Kabarety
    • Memy i Śmieszne filmiki
    • Gry i zabawy
    • Pytania i odpowiedzi
  • Rozrywka
    • Film i kino
    • Telewizja
    • Muzyka
  • Zainteresowania
    • Hobby
    • Moda, uroda i zdrowie
    • Kulinaria
    • Zwierzęta
    • Edukacja i Praca
    • Turystyka
    • Sport
    • Motoryzacja
    • Psychologia, Socjologia, Nauka i filozofia
    • Strefa Tajemnic
  • Technologia
    • Komputery
    • Telefonia
    • Gry i Konsole
    • Pozostałe
  • Artystycznie
    • Nasza twórczość
    • Literatura
    • Kultura i sztuka
  • Trudne sprawy
    • Miłość i przyjaźń
    • Problem
    • Sprawy damsko - męskie
    • Religia
    • Samotni
    • Rodzina i dzieci
  • Mój region
    • Województwa
    • Zagranica i polonia
  • Inne
    • Dom i Ogród
    • Bazar
  • Sprawy Forum
    • Regulamin Forum Nastroik.pl
    • Ogłoszenia
    • Poradniki
    • Forumowicze Pomagają
    • Pytania, sugestie i problemy

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Znaleziono 5 wyników

  1. Bardzo fajny, letni i leniwy przepis. Jedyna jego wada to to, że nie warto zostawiać nic na jutro, bo traci przy odgrzewaniu. 800g ud kurczaka bez skóry i kości (jeśli z kośćmi, to więcej) sporawa cebula sok z 3 cytryn (najlepiej bio) skórka z półtorej cytryny (najlepiej bio, jeśli nie - to wyparzonej) szklanka rosołu albo białego wytrawnego wina (daję i jedno, i drugie) 4 żółtka (białka zamróź i wykorzystaj w ciągu miesiąca na Pawłową) chili, tłuszcz do smażenia (masło klarowane w mojej wersji), sól i pieprz, natka, liście laurowe, ziele angielskie Podsmaż cebulę, dodaj pokrojone w rozsądne kawałki mięso i przyrumień, zalej rosołem/winem, dodaj liście laurowe, sól, ziele angielskie, chili, parę łyżek soku z cytryny i uduś do miękkości. Odparuj sos. W osobnej misce roztrzep żółtka, skórkę, pieprz, natkę i resztę soku z cytryny. Wlej do garnka, energicznie mieszając. Sos powinien mieć aksamitną konsystencję. Podawaj z czym tam chcesz:)
  2. Gość

    Kurczak w sosie curry

    Nie przyrządzałam nigdy a zamierzam zrobić kurczaka w sosie curry. Czy mogę was prosić o porade i przepisy? Czy robicie z mlekiem kokosowym, śmietaną, jogurtem? Nie robiłam nigdy nic z mlekiem kokosowym.
  3. Składniki: dwie duże cukinie filet z piersi kurczaka 1 średnia cebula 1 papryka 1 duża marchewka 2 kulki mozzarelli 1 łyżka oleju pęczek posiekanej natki pietruszki łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż. Przy pomocy dużej łyżki wydrąż środek cukinii. 3. Na patelni rozgrzej olej. W międzyczasie posiekaj cebulę, paprykę i filet z piersi kurczaka na kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 4. Kiedy olej będzie rozgrzany, wrzuć na patelnię kurczaka i cebulę. oraz inne warzywa Dopraw do smaku. Smaż, aż kurczak będzie ugotowany w środku. 5. Do farszu dodaj posiekaną natkę pietruszki i jedną pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. 6. Nałóż farsz do środka cukinii. Pozostałą kulkę mozzarelli posiekaj na drobne paseczki i posyp równomiernie po wierzchu. Włóż całość do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. 7. Cukinia faszerowana gotowa jest po około 30 minutach. Wskazówka Tak przygotowaną cukinię możesz podawać na ciepło, jak i na zimno pokrojoną na części. Do tego dania doskonale pasują różne sosy. Cukinię faszerowaną możesz podawać na przykład z sosem pieczarkowym, sosem czosnkowym albo ketchupem. Smacznego!
  4. Aromatyczny bulion z kurczakiem i pieczarkami, z dodatkiem papryczki chili i kurkumy to wyjątkowe danie. Teraz możecie je przyrządzić we własnej kuchni. Przepis jest prosty, a jego przygotowania zajmie nam tylko kilka chwil. Składniki: 300 g filetu z kurczaka 250 g pieczarek 100 g koncentratu pomidorowego 500 ml bulionu 2 cebule 1 papryczka chili natka pietruszki kurkuma olej sól pieprz Jak przygotować: Pokrojony w kostkę filet z kurczaka i smażymy przez kilka minut. Cebule, pieczarki i papryczkę chili kroimy i dusimy na małym ogniu. Wszystkie składniki zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i kurkumę. Trzymamy niewielkim ogniu przez kolejne 15 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
  5. Gość

    Kwaśny smak pomidorów

    Chcę zrobić sos z kurczakiem, kukurydzą, itp + pomidory w puszce. Jednak zawsze gdy kupowałam pomidory w puszce miały one kwaśny smak. Co zrobić, żeby ten sos nie był kwaśny? Gotować pomidory długo pod przykryciem do rozgotowania, czy nie tędy droga?

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...