Skocz do zawartości

Scenariusze i dialogi

Zaloguj się, aby obserwować  

Twórczość związana z filmem.

174 tematów w tym forum

1. Puszkin44
    Nimfetka
    • 16 odpowiedzi
    • 336 wyświetleń

2. quatl
    Max

Szlak: Bałkany

• 4 odpowiedzi
    • 204 wyświetleń
  3. Puszkin44
    gość
    • 35 odpowiedzi
    • 707 wyświetleń
  4. Puszkin44
    Bledny
    • 1 odpowiedź
    • 138 wyświetleń
  5. Puszkin44

Scena Indianska do ,, Czubów '' .

• 0 odpowiedzi
    • 114 wyświetleń
  6. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 87 wyświetleń
  7. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 91 wyświetleń
  8. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 106 wyświetleń
  9. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 100 wyświetleń
  10. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 107 wyświetleń
  11. Puszkin44

Scena ,, Wyrodna matka '' ( autonomiczna ) .

• 0 odpowiedzi
    • 96 wyświetleń
  12. Puszkin44

Fabuła filmu ,, Amatorki '' .

• 0 odpowiedzi
    • 98 wyświetleń
  13. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 82 wyświetleń
  14. Puszkin44

Dialog o mrówce do filmu ,, Bestia '' .

• 0 odpowiedzi
    • 98 wyświetleń
  15. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 147 wyświetleń
  16. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 93 wyświetleń
  17. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 113 wyświetleń
  18. Puszkin44

Scenka parkowa ( autonomiczna ) .

• 0 odpowiedzi
    • 87 wyświetleń
  19. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 104 wyświetleń
  20. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 102 wyświetleń
  21. Puszkin44

Scenka piłkarska ( autonomiczna )

• 0 odpowiedzi
    • 99 wyświetleń
  22. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 104 wyświetleń
  23. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 110 wyświetleń
  24. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 107 wyświetleń
  25. Puszkin44
    • 0 odpowiedzi
    • 101 wyświetleń
Zaloguj się, aby obserwować  

• Statystyki forum

• Tematów
      9 488
  • Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      774
    • Najwięcej dostępnych
      8 477

Mgla
    Najnowszy użytkownik
    Mgla

• KapitanJackSparrow
      Noo nie wiem jak u ciebie ale ja mam aktualnie bardzo dużo wolnego czasu yyyy tak gdzieś z pół roku, a co u ciebie? Dzieci pewnie w edukacji a ty sama w domu? 
    • Monika
      Uściślę, bo dziwnie to zabrzmiało: 🙃 kocham Twe recenzje, takie ludzkie, z emocjami, a nie suche i poprawne ❤️ To raz, a dwa, moje określenie "bieda z nędzą" odnosi się do klimatu panującego w filmie, nie zaś do samego filmu. Kto wie może powtórny seans po latach przyniósłby cos więcej, bo odebrałam ten film jako taki surowy, brzydki (właśnie ze względu na zdjęcia, o których akurat Ty piszesz, że piękne). Może na tym ich piękno właśnie miało polegać. Może to kwestia przyjmowanej indywidualnie estetyki. Czasem w zależności od nastroju odbieram jakiś film inaczej, niż odebrałabym go w innym czasie (tak miałam np. z Adwokatem diabła) i zastanawiam się w związku z tym czy ta "Dziewczyna z igłą" nie przytłoczyła Cię właśnie ze względu na to, że obejrzałaś ją po "młodym Adamie". Może za dużo tej "nędzy" na raz😜 Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na dalsze Twoje recenzje🤗
    • Monika
      ahahahah kocham Cię 😉 (Film widziałam dawno, nic nie pamiętam z niego, tylko skojarzenie:  bieda i nędza)
    • la primavera
      ,,Dziewczyna  z igłą "   Zobaczyłam film nie mając do końca pojęcia o czym będzie. Jak się okazało dla moich oczu to dramat zbyt dużego kalibru, bo reżyser nie oszczędza widza, nie daje odsapnać od nieszczęść i potrafi zobrzydzic  nawet cos, co normalnie jest czymś pięknym.  Cała ta straszna historia  spotęgowana została  brakiem kolorów i nawet jednego promienia słońca. Wszystko jest brudne,   ludzie brudni,  życie brudne i brudny koniec. No moze sam koniec ma niby wniesc cos dobrego, ale film mnie tak przeczołgał, że było mi już obojętne  jak się skończy,  byleby się wreszcie  skończył.   
    • Pieprzna
      Ale co ja mam tu robić jak nie ma się z kim masturbować 🤣 Wszyscy pouciekali. Już kiedyś mówiłam, że trzeba by umawiać się na dzień i godzinę żeby tu się coś działo. Przecież nie będziecie się bić z chłopcem ciosami w odstępach trzydniowych, bo to już testosteron opada 😝
    • KapitanJackSparrow
      Ha! To ja tu puszczam tematowi marsz żałobny Chopina a tu taka reaktywacja ekshumacja i masturbacja 😁 nooo ale kto mnie wywołuje do odpowiedzi ?: Wielka Nieobecna.😁 Myślałem że już całkiem porzuciła nasze towarzystwo a mnie w szczególności.  No i ci powiem, że w dzisiejszych czasach golizna bardzo potaniała,a a za męską to trzeba by dopłacać aby to gdzieś upchnąć😅. 
    • Tylko pytam
      Właśnie to bardzo ważne szczególnie to: no właśnie i co.  Wiec należy wciągnąć wnioski. Wybaczyć sobie i nie grzeszyć więcej.
    • la primavera
      ,,Mlody Adam"   Pewnego dnia dwaj mężczyźni wyławiają z wody zwłoki młodej kobiety. Przekazują je policji a potem sledzą doniesienia prasowe w tej sprawie, ktore wskazywalyby na zabójstwo kobiety.  Młodszy z mezczyzn-  Joe, pracuje u tego drugiego, mieszka z jego rodziną  na barce i romansuje z jego żoną. Wydaje się mniej zainteresowany  sprawą utopionej kobiety ale gdy film cofa się w przeszłość okazuje się, że to tylko pozorny brak zainteresowania.   Reżyseria  filmu bardzo mi się podoba,  powolne, nastrojowe tempo. Zdjęcia rewelacyjne, oddają klimat robotniczej  dzielnicy portowej, wilgotne  zaułki,  duszne bary, bohaterowie  brudni od pracy,  w znoszonych szarych ubraniach.   Scenariusz  natomiast pisał chyba jakiś pokrecony i niespełniony  samiec alfa, któremu się wydaje,  ze mozna mieć każda kobietę bez zbędnych ceregieli.  Chyba w chorych snach mu się uroilo, że każda jest chętna na seks z nim  w zakamarku brudnej ulicy. Joe ma każdą i wszędzie, prawie same się o to proszą. Nie ma ani jednej która by nie chciała.  Ani jednego zdradzanego  męża, która dałby mu w pysk.  Tak se to wymarzył ten, co te bzury napisał. Szkoda,  bo  gdyby film lepiej traktował.kobiety to byłby całkiem niezły.   
    • Monika
    • Monika
    • Monika
      https://www.youtube.com/watch?v=FioeQYCb5EM  
    • Monika
    • Monika
    • Monika
      Tekst bez muzyki byłby tylko wierszem, muzyka to ludzkie emocje, język obojętny. Spokojnej Chi❤️
    • Celestia
    • Celestia
    • Celestia
    • Jacenty
      28.01. 28 stycznia jest 28. dniem w kalendarzu gregoriańskim. Do końca roku pozostało 337 (w latach przestępnych 338) dni. Reszta bez zmian.Bajzel w Polsce i na świecie..!
    • Chi
      Przeczytałam kiedyś: „Kiedy sprawdzasz słowa piosenki i okazuje się, że przez ostatnie pół roku śpiewałeś kompletne głupoty”?  😉  Dlatego kocham polskie utwory. Mówią o świecie który znam, rozumiem, cenię i biorę z całym dobrem inwentarza. Ja wiem. Dzisiaj było ckliwie, ale jeśli mam być uczciwa to nie mogę udawać, że mam inny dzień niż mam.  😉 A Wy ? Uważacie, że tekst ma znaczenie ? A jeśli tak, to w ilu procentach  ? Ankiety są do zrobienia w głowie. Każdy w swojej 😉 Spokojnych Snów oczywiście 😉    
    • Chi
      Tekstów Kaśki mogłabym wrzucać i wrzucać. Dlatego wiosennie pewnie pogrzebię w Kaśce na pewno i zobaczymy co z tego wyjdzie.   Oto Ja    
    • Chi
      Lecz za późno już    
    • Chi
      Przykro mi. Nie wiem co robić, gdy płaczesz    
    • Chi
      Czy warto było ?    
    • Chi
      Gdybyś tylko chciał, gdybyś tylko chciał.    
    • Chi
      Całkiem sam i bez żadnych szans    
  • Najnowsze Tematy

Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

• Utwórz nowe...