CzarnaStonka 0 Napisano 22 Stycznia 2019 Czarna,bo jestem czarna,a stonka,bo lubię stonki. I dlatego taki nick wybrałam Witam wszystkich. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wania 173 Napisano 22 Stycznia 2019 Cześć. Co słychać? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaStonka 0 Napisano 22 Stycznia 2019 nudzę się Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wania 173 Napisano 22 Stycznia 2019 Oooooj, to słabo. Ale w sumie ja też. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 22 Stycznia 2019 Cześć @CzarnaStonka Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacenty 2 806 Napisano 22 Stycznia 2019 Cześć..! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Helena 91 Napisano 22 Stycznia 2019 Witaj!-pozdrawiam cieplutko zapraszam na popołudniową ka 36 minut temu, Helena napisał: Witaj!-pozdrawiam cieplutko zapraszam na popołudniową kawkę -przepraszam ,ale za prędko mi sie nacisnęło dodaj ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaStonka 0 Napisano 22 Stycznia 2019 3 godziny temu, Helena napisał: Witaj!-pozdrawiam cieplutko zapraszam na popołudniową ka A czemu tak podwujnie? a może w oczach mnie sie troi dwoi? bez sęnsu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Helena 91 Napisano 22 Stycznia 2019 8 minut temu, CzarnaStonka napisał: A czemu tak podwujnie? a może w oczach mnie sie troi dwoi? bez sęnsu. Wyjaśnię dlaczego podwójnie-zaczęłam pisać ,a tu już ksiądz na progu z kolędą -więc musiałam się wylogować ?taki właśnie sens Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 22 Stycznia 2019 Witaj. Też lubię stonki ale musi być do nich sos koperkowy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaStonka 0 Napisano 22 Stycznia 2019 43 minuty temu, Dionizy napisał: Witaj. Też lubię stonki ale musi być do nich sos koperkowy koniecznie ze śmietaną Godzinę temu, Helena napisał: Wyjaśnię dlaczego podwójnie-zaczęłam pisać ,a tu już ksiądz na progu z kolędą -więc musiałam się wylogować ?taki właśnie sens ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
admin 287 Napisano 22 Stycznia 2019 Witaj na forum Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Głodny 141 Napisano 22 Stycznia 2019 Cześć. Ze stonką kojarzy mi się jeden cytat, daruj jeśli obrazi Cię, ale wkręciło mi się instynktownie: Jak żyjesz? Jak stonka. Siedzę cicho, nie rzucam się w oczy i wpierdalam kartofle Powiedz że nie trafiłem Ale generalnie, cześć 2 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 22 Stycznia 2019 Godzinę temu, CzarnaStonka napisał: koniecznie ze śmietaną ? No a jak Ty sobie wyobrażasz sos koperkowy bez śmietany? Można co prawda robić go na serku homogenizowanym albo na jogurcie greckim ale najlepszy jest na śmietance 18 tce Ja robię to tak: Siekam pęczek lub garstkę świeżego zielonego koperku a nactępnie przekładam do jakiejś miseczki i lekko solę ale tak bardzo lekko. po chwili koperek puszcza sok wtedy dokładam do tego właśnie śmietankę i mieszam. Znakomicie sie nadaje do smażonych ryb szczególnie flądry lub turbota ale też do każdej innej ryby morskiej. Świetny jest też do skorupiaków ale wtedy dokładam do niego trochę selera naciowego drobno zsiekanego Nadaje on wszystkiemu cudowny, korzenny smak. Taki sos jest też super do rożnego rodzaju chrząszczy takich jak szarańcza już do nabycia w określonych sklepach ale znakomite są też mrówki leśne te duże czarne no i oczywiście łatwo dostępna w czerwcu i lipcu stonka ziemniaczana. Miło że podzielasz moje smaki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aliada 1 604 Napisano 22 Stycznia 2019 (edytowany) 29 minut temu, Dionizy napisał: no i oczywiście łatwo dostępna w czerwcu i lipcu stonka ziemniaczana. Miło że podzielasz moje smaki. Myślisz, że jak ktoś jest Stonką to je stonki? To by znaczyło, że Ty jesz (osobno pisane oczywiście) Dionizych. A tak chyba nie jest. ---------------------- Też Cię witam, Czarna Stonko. Edytowano 22 Stycznia 2019 przez aliada Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 22 Stycznia 2019 8 minut temu, aliada napisał: Myślisz, że jak ktoś jest Stonką to je stonki? To by znaczyło, że Ty jesz (osobno pisane oczywiście) Dionizych. A tak chyba nie jest. ---------------------- Też Cię witam, Czarna Stonko. Musisz jeszcze raz przeczytać wszystkie wpisy tutaj. Tu wyraźnie wszystko jest objaśnione. Uśmiechnij sie Księżniczko Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aliada 1 604 Napisano 22 Stycznia 2019 24 minuty temu, Dionizy napisał: Musisz jeszcze raz przeczytać wszystkie wpisy tutaj. Tu wyraźnie wszystko jest objaśnione. Uśmiechnij sie Księżniczko Pod warunkiem, że Ty też przeczytasz uważnie jeszcze raz... I też się uśmiechniesz. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Layne 1 035 Napisano 22 Stycznia 2019 Hej! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rutlawski 175 Napisano 22 Stycznia 2019 Witam Panią serdecznie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 23 Stycznia 2019 10 godzin temu, aliada napisał: Pod warunkiem, że Ty też przeczytasz uważnie jeszcze raz... I też się uśmiechniesz. Zawsze się uśmiecham. Szczególnie do pięknych kobiet. No dobra. Milknę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaStonka 0 Napisano 23 Stycznia 2019 21 godzin temu, Dionizy napisał: No a jak Ty sobie wyobrażasz sos koperkowy bez śmietany? Można co prawda robić go na serku homogenizowanym albo na jogurcie greckim ale najlepszy jest na śmietance 18 tce Ja robię to tak: Siekam pęczek lub garstkę świeżego zielonego koperku a nactępnie przekładam do jakiejś miseczki i lekko solę ale tak bardzo lekko. po chwili koperek puszcza sok wtedy dokładam do tego właśnie śmietankę i mieszam. Znakomicie sie nadaje do smażonych ryb szczególnie flądry lub turbota ale też do każdej innej ryby morskiej. Świetny jest też do skorupiaków ale wtedy dokładam do niego trochę selera naciowego drobno zsiekanego Nadaje on wszystkiemu cudowny, korzenny smak. Taki sos jest też super do rożnego rodzaju chrząszczy takich jak szarańcza już do nabycia w określonych sklepach ale znakomite są też mrówki leśne te duże czarne no i oczywiście łatwo dostępna w czerwcu i lipcu stonka ziemniaczana. Miło że podzielasz moje smaki. Czy mam rozumieć że potrafisz gotować? A z tego przepisu skożystam, jednak nie szybciej niż na wiosnę bo teraz o koperek trudno. W marketch drogie i sztuczne i chyba niewarto kupywać Miło Cię poznać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 23 Stycznia 2019 Też się cieszę z naszego spotkania. Widzę że masz luźne podejście do codzienności i napotykanych ludzi i problemów. Bardzo fajne cechy. A co do kuchni to tak życie mną pokierowało że jakoś muszę sobie radzić. Ponoć całkiem dobrze. Cieszę się że tu jesteś Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaStonka 0 Napisano 23 Stycznia 2019 2 minuty temu, Dionizy napisał: Też się cieszę z naszego spotkania. Widzę że masz luźne podejście do codzienności i napotykanych ludzi i problemów. Bardzo fajne cechy. A co do kuchni to tak życie mną pokierowało że jakoś muszę sobie radzić. Ponoć całkiem dobrze. Cieszę się że tu jesteś Bardzo szybko rozszyfrowałeś moje głuwne cechy charakteru. Jak to zrobiłeś? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 23 Stycznia 2019 Nic nie trzeba rozszyfrowywać gdy widać jak na dłoni Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnaStonka 0 Napisano 23 Stycznia 2019 3 minuty temu, Dionizy napisał: Nic nie trzeba rozszyfrowywać gdy widać jak na dłoni A ja nic o Tobie niewiem.? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach