Skocz do zawartości
  • Niebo
  • Borówka
  • Szary
  • Porzeczka
  • Arbuz
  • Truskawka
  • Pomarańcz
  • Banan
  • Jabłko
  • Szmaragd
  • Czekolada
  • Węgiel


Zaloguj się, aby obserwować  
marklen

Winogrona ciemne słodkie stały się kwaśne

Polecane posty

marklen

Witam
Przyszło mi do głowy zrobić placek. Taki z jajek, mąki i mleka. Wylewam to zazwyczaj na gorący smalec na patelnię i gotowe. Jak dodam do tego trochę owoców jak rozdrobnione jabłka, śliwki czy jogodowe to placek nabiera swoistego smaku.. Więc dodałem naprawdę słodkich winogron. Część winogron zgniotłem część zostawiłem całe. I okazało się że czarne winogrona zamiast osłodzić placek zamieniły się w kwaśne. Winogrona bez pestycydów bo z działki.
Ja w zasadzie nie dodaję cukru ponieważ uważam go za niezdrowy. Pytanie mam takie :
Dlaczego słodkie winogrona zamieniły się w kwaśne ?
Czy tu powstaje jakiś związek między glukozą i jakimś składnikiem mąki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...