Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Andzela

Tarta z truskawkami

Polecane posty

Andzela

ciasta_z_truskawkami_3_przepisy.jpg

 

truskawki - 50 dag
20 dag serka homogenizowanego
4 łyżki cukru pudru
20 dag mąki
10 dag masła 
jajko, sól


polewa: 3 łyżki dżemu z porzeczek, łyżka koniaku

Mąkę z 2 łyżkami cukru pudru i szczyptą soli przesiać. Dodać posiekane masło i jajko, zagnieść ciasto, dodając 3 łyżki wody. Włożyć na pół godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy na tartę, nakłuć widelcem. Piec 20 minut w temperaturze 200 st. C. Serek homogenizowany utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru na gładką masę. Wyłożyć na upieczone ciasto, na wierzch położyć truskawki. W rondelku rozpuścić dżem z porzeczek, dodać koniak, wymieszać i polać owoce. Całość wstawić na godzinę do lodówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...