Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Brunetka

Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym

Polecane posty

Brunetka

3hgktkqTURBXy9mN2VlYzFlYjIzNTU0NmUyNDIyN

 

Składniki:

 

  • Spaghetti – 250 g
  • Listki bazylii

Pulpety

  • Mięso mielone wołowe/wieprzowe – 400 g
  • Parmezan – ok. 2 łyżki
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Jajko – 2 szt.
  • Bułka tarta – 3 łyżki
  • Oregano, sól, pieprz

Sos

  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Oliwa – 1 łyżka
  • Przecier pomidorowy – 700 g
  • Cukier – szczypta
  • Oregano, sól, pieprz
  • Mleko – 100 ml

 

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki do wykonania pulpetów umieszczamy w jednym naczyniu, dokładnie mieszamy i ugniatamy.

2. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki, układamy je na folii aluminiowej i wkładamy do lodówki. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.

3.Oliwę i masło rozgrzewamy na patelni, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i delikatnie podsmażamy.

4. Dodajemy przecier pomidorowy, mleko, pół szklanki wody i delikatnie doprawiamy oregano.

5. Do sosu dodajemy pulpety i pozostawiamy na ok 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Całość podajemy z makaronem, parmezanem oraz bazylią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...