Puszkin44 158 Napisano 8 Lipca 2023 Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko, co jadłeś do tej pory. Więc żeby przekonać się o oryginalności tego dania, trzeba go po prostu wykonać! Aby uzyskać najlepsze walory smakowe tej potrawy, zbierz kwiaty cukinii rano, kiedy są szeroko otwarte i jędrne. Staraj się je jak najszybciej przygotować, więc najlepiej, gdy zaserwujesz smażone kwiaty na śniadanie. Smażone kwiaty cukinii możesz jeść samodzielnie lub maczać w ulubionym dipie lub sosie. Najlepsze są jeszcze gorąco, zaserwowane prosto z patelni. Składniki 100 g mąki pszennej płaska łyżeczka soli 4 łyżki mleka 50 ml wody (lub więcej) 8 do 10 kwiatów cukinii oliwa lub olej do smażenia Przygotowanie 1 Usuń słupek i łodygę z kwiatów, a następnie delikatnie je opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Nie przejmuj się, jeśli kwiaty delikatnie się rozerwą. Ważne, aby kwiaty nie były brudne w środku. 2 Wsyp do miski mąkę i sól, dodaj mleko i trochę wody. Roztrzep masę widelcem i dolewaj wody, aż uzyskasz gęstą, płynną konsystencję. Odstaw na kilka minut. 3 Przygotuj głęboką patelnię i wlej olej, aby mocno się rozgrzał. Maczaj kwiaty cukinii w przygotowanym cieście i delikatnie układaj na tłuszczu. Smaż z obydwu stron na złoty kolor. 4 Usmażone kwiaty cukinii odłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj od razu, jeszcze gorące. 1 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syn fubu 485 Napisano 13 Lipca 2023 Kwiatów to jeszcze nie jadłam. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Puszkin44 158 Napisano 14 Lipca 2023 9 godzin temu, syn fubu napisał: Kwiatów to jeszcze nie jadłam. Keira wyślij mi zaproszenie na Fb . Moja nazwa konta to ,, Puszkin Kochający Laylę '' . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vikernes 104 Napisano 23 Lipca 2023 Dnia 8.07.2023 o 06:33, Puszkin44 napisał: Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Cukinie uwielbiam, ale nie wiedziałam, że jej kwiaty są jadalne. Dziękuję za przepis. 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach