BrakLoginu 7 308 Napisano 3 Kwietnia 2020 Czy ktoś kiedyś stosował? Wiadomo, że nie ma to jak własnej roboty, ale jeśli już na szybko to, czy kupny jest na tyle dobry, by go częściej stosować? Ponoć nie mają chemii (tak reklamują). Chciałbym sięgnąć po jakiś na próbę, ale wolałbym wysłuchać praktyków, co już mieli do czynienia z takimi produktami. Jaki byście ewentualnie polecili? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacenty 2 806 Napisano 3 Kwietnia 2020 Ja to nic nie polecę bo ze mnie taki kucharz jak z kurdupla przywódca.Co mi dadzą to gębą wtryniam i nie narzekam za często. 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maybe 4 854 Napisano 4 Kwietnia 2020 11 godzin temu, BrakLoginu napisał: Czy ktoś kiedyś stosował? Wiadomo, że nie ma to jak własnej roboty, ale jeśli już na szybko to, czy kupny jest na tyle dobry, by go częściej stosować? Ponoć nie mają chemii (tak reklamują). Chciałbym sięgnąć po jakiś na próbę, ale wolałbym wysłuchać praktyków, co już mieli do czynienia z takimi produktami. Jaki byście ewentualnie polecili? Ale do czego ten bilion? Ja stosuje jedynie jako bazę ale bardzo rzadko, i warzywny. Jeśli gotuje zupę, to wolę wrzucić łyżkę oliwy i więcej przypraw niż taki bulion. Podobnie do sosów. Jeśli używałam, to knorr lub winiary Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sisi 250 Napisano 4 Kwietnia 2020 12 godzin temu, BrakLoginu napisał: Czy ktoś kiedyś stosował? Wiadomo, że nie ma to jak własnej roboty, ale jeśli już na szybko to, czy kupny jest na tyle dobry, by go częściej stosować? Ponoć nie mają chemii (tak reklamują). Chciałbym sięgnąć po jakiś na próbę, ale wolałbym wysłuchać praktyków, co już mieli do czynienia z takimi produktami. Jaki byście ewentualnie polecili? Nie używam. Sama gotuję wywar. To nie jest trudne, a raczej zdrowsze. O ile w dzisiejszych czasach można mówić o ekologicznej żywności Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 5 Kwietnia 2020 Dnia 4.04.2020 o 09:10, Maybe napisał: Ale do czego ten bilion? Masz na zbyciu? Chodzi o pln-y czy ojro? Mi chodzi o to, że jeśli ten kupny, by nie był taki zły, a np. miałbym ochotę na szybki rosół to on mi w tym pomoże Takie leniwe przeskoczenie całego procesu. Dnia 4.04.2020 o 10:52, Sisi napisał: Nie używam. Sama gotuję wywar. To nie jest trudne, a raczej zdrowsze. O ile w dzisiejszych czasach można mówić o ekologicznej żywności Ja też sam. Właśnie dzisiaj robię. Zapraszam fanów rosołu 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sisi 250 Napisano 5 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, BrakLoginu napisał: Ja też sam. Właśnie dzisiaj robię. Zapraszam fanów rosołu Zapraszasz, bo wiesz, że nie przyjdą hehe. Drogi byłby to rosół - ok. 30 tys. ? 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skosik 35 Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowany) Od jakiegoś czasu nie dodaje mięsa do zup. Sam skład to warzywa ( mrożona paczka) mnóstwo przypraw (pieprz, czosnek zmiażdżony, cebula suszona, imbir, kurkuma, odrobina papryki słodkiej, ziele angielskie, jałowiec, listki laurowe. Warzywa gotuję, dodaje przyprawy i jogurt naturalny. Zależnie od zupy ogórki kiszone starte i wodę z ogórków lub mocny koncentrat pomidorowy. Mozna dodac odrobinę masła i mąki dla tłustości. Edytowano 5 Kwietnia 2020 przez skosik 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 5 Kwietnia 2020 29 minut temu, Sisi napisał: Zapraszasz, bo wiesz, że nie przyjdą hehe. Drogi byłby to rosół - ok. 30 tys. ? O tym nawet nie pomyślałem, no ale jakby nie było więcej dla mnie. Żałujcie 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sisi 250 Napisano 5 Kwietnia 2020 14 minut temu, BrakLoginu napisał: O tym nawet nie pomyślałem, no ale jakby nie było więcej dla mnie. Żałujcie Nie wiem jak inni, ale ja żałuję, bo lubię rosół ? ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 5 Kwietnia 2020 9 minut temu, Sisi napisał: Nie wiem jak inni, ale ja żałuję, bo lubię rosół ? ? Podesłałbym gołębiem, ale nie chcę go przeciążać. 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sisi 250 Napisano 5 Kwietnia 2020 10 minut temu, BrakLoginu napisał: Podesłałbym gołębiem, ale nie chcę go przeciążać. Jutro idę na zakupy. Upoluję jakieś mięsko i zrobię rosół. Ale dziękuję za wirtualny poczęstunek Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 5 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Sisi napisał: Jutro idę na zakupy. Upoluję jakieś mięsko i zrobię rosół. Ale dziękuję za wirtualny poczęstunek Zrób więcej. Będę się przedzierał w Twoje strony, ale wieczorową porą (niczym niejaki Brunet), bo mnie nie stać na te kary 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sisi 250 Napisano 5 Kwietnia 2020 1 minutę temu, BrakLoginu napisał: Zrób więcej. Będę się przedzierał w Twoje strony, ale wieczorową porą (niczym niejaki Brunet), bo mnie nie stać na te kary Lepiej nie. U nas wirus szaleje, co widać po statystykach. Co prawda w Wawce je ukrywają. Sanepid sobie, a rząd sobie. Cóż i tak bywa. Ale jak to wszystko się skończy i damy radę - zapraszam. Niekoniecznie wieczorową porą. Wtedy to nie tyle bulion, co drink w szklance lub lampka wina i dobry film na ekranie 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 5 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Sisi napisał: Ale jak to wszystko się skończy i damy radę - zapraszam. Niekoniecznie wieczorową porą. Wtedy to nie tyle bulion, co drink w szklance lub lampka wina i dobry film na ekranie No i tym drinkiem mnie przekonałaś. Tylko menżusia uprzedź, że ktoś nie do końca normalny z WLKP wbije na kwadrat Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sisi 250 Napisano 5 Kwietnia 2020 Przed chwilą, BrakLoginu napisał: No i tym drinkiem mnie przekonałaś. Tylko menżusia uprzedź, że ktoś nie do końca normalny z WLKP wbije na kwadrat Wielkopolska nam nie straszna. Mamy tam znajomych i rodzinę. Są super 2 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 5 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Sisi napisał: Wielkopolska nam nie straszna. Mamy tam znajomych i rodzinę. Są super No ba, że są super tutaj ludzie, wiem po sobie <skromniś> 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lawendowa 133 Napisano 5 Kwietnia 2020 Żyje na stekach, tam nie trzeba dodawać bulionów Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maybe 4 854 Napisano 7 Kwietnia 2020 Dnia 5.04.2020 o 11:47, BrakLoginu napisał: Masz na zbyciu? Chodzi o pln-y czy ojro? Mi chodzi o to, że jeśli ten kupny, by nie był taki zły, a np. miałbym ochotę na szybki rosół to on mi w tym pomoże Takie leniwe przeskoczenie całego procesu. Bilion w funtach £ hahahahaha A serio.... nie żartuj ten sztuczny jest może dobry jako baza do czegoś tam, a nie jako rosół. ?? 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 7 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Maybe napisał: Bilion w funtach £ hahahahaha Nie mam drobnych <szuka po kieszeniach>, pewnie zostawiłem w innych spodniach Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 16 Kwietnia 2020 Nie Ja robię to tak jak mam czas wrzucam do sporego gara jakieś mieso najlepiej z duża ilością kości lub nawet same kości np wołowe do tego sporo jarzyn szczególnie marchew ale też i seler i pietruchę no i wszystkie przyprawy. W moim przypadku to tymianek, rozmaryn, liść laurowy, pieprz ziarnisty zgnieciony a młodzież Jeśli jest wołowina to też kilka ziaren jałowca ale tylko tak śladowo No i trochę soli. Po dojściu do wrzenia zmniejszam płomień tak by tylko od czasu do czasu bąbelki poszły Nie możne sie gotować bo straci klarowność. Trzeba też zbierać burzowiny Ja zbieram też i tłuszcz na wierzchu. Po kilku godzinach udaje sie to zredukować o jakieś 70-80% wtedy po odcedzeniu i wystudzeniu wlewam do plastykowych pojemniczków i do zamrażarki. To jest doskonała baza do wszystkich zup i nie tylko. Podobnie robię z sokiem pozostałym po pieczeniu mięs czy kurczaka. Ten wlewam do foremek od lodu drinkowego i mrożę. Potem do jakiś sosików na szybko jak znalazł 1 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach