Skocz do zawartości


Pieprzna

Przystań kliki i sympatyków

Polecane posty

Maryyyś
Przed chwilą, BrakLoginu napisał:

Chyba już otwarta skoro tak zasuwa ;)

Nie, nie ma jeszcze ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


witek
1 godzinę temu, Pieprzna napisał:

A zdjęcie będzie?

7ad0b8bab9e1.jpg

 

dziś pierwszy raz robiłem Własnej roboty tortillę do burrito. Trochę zbyt kruche wyszły, kiepsko się zawijały. Ale generalnie wyszło przyzwoicie. 

  • Lubię to! 1
  • Wow 2
  • Super 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wesoły
BrakLoginu

Wy takie ciekawe i smakowite dania wklejacie to może byście się na dziale kulinarnym podzielili przepisami etc? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
26 minut temu, Helenka Zy napisał:

spacer.png

Umim!!! ??

Jaki wypierdziany tort. Pełną gębą. A co w środku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
6 minut temu, witek napisał:

Jaki wypierdziany tort. Pełną gębą. A co w środku?

Wypierdziany gębą? 
A w środku salceson ozorkowy. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pieprzna
9 minut temu, witek napisał:

dziś pierwszy raz robiłem Własnej roboty tortillę do burrito. Trochę zbyt kruche wyszły, kiepsko się zawijały. Ale generalnie wyszło przyzwoicie. 

Jak już dojdziesz do perfekcji to mnie naucz! Zawsze kupowałam gotowce z Biedry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
4 minuty temu, Helenka Zy napisał:

Wypierdziany gębą? 
A w środku salceson ozorkowy. 

Piękny. Na wypasie. Pełnotłusty. Pierwsza klasa. No spektakularny, Heleno. Ja tortów nie potrafię wcale, więc robi na mnie podwójne wrażenie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lili ♡

Dobry wieczór Państwu ?? 

Ale tutaj sie smakowicie zrobiło ?Twój tort Helenko piękny. Mnie czeka robienie dziecięcego tortu w następnym tygodniu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
1 minutę temu, witek napisał:

Piękny. Na wypasie. Pełnotłusty. Pierwsza klasa. No spektakularny, Heleno. Ja tortów nie potrafię wcale, więc robi na mnie podwójne wrażenie. 

Żebyś widział jakie lody robię...

  • Ha Ha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
5 minut temu, Pieprzna napisał:

Jak już dojdziesz do perfekcji to mnie naucz! Zawsze kupowałam gotowce z Biedry.

Ja też. Ale koniec. Przez weekend będę tłuc te nieszczęsne tortille aż zaczną mi wychodzić. ?

 

Prześlę ci filmik. Mam Takiego nowegO ulubionego youtubera od żarcia. 

1 godzinę temu, Helenka Zy napisał:

Nie dzisiaj ?

https://ibb.co/41KnLBb

 

Ja pierdolę. Ty się tym proFesjonalnie zajmujesz?

  • Lubię to! 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pieprzna
1 minutę temu, witek napisał:

Ja też. Ale koniec. Przez weekend będę tłuc te nieszczęsne tortille aż zaczną mi wychodzić. ?

 

Prześlę ci filmik. Mam Takiego nowegO ulubionego youtubera od żarcia. 

Poproszę filmik z Tobą ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
41 minut temu, Bledny napisał:

spacer.png

To ja tyż?

Lost highway

4 minuty temu, Helenka Zy napisał:

Żebyś widział jakie lody robię...

Helena, ja nawet nie śmiem marzyć?

  • Ha Ha 2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lili ♡
3 minuty temu, witek napisał:

Ja też. Ale koniec. Przez weekend będę tłuc te nieszczęsne tortille aż zaczną mi wychodzić. ?

 

Podziel się przepisem na takie co wychodzą ? Ja ostatnio jem regularnie tortille ale kupuje gotowe bo jakoś nie chciało mi się robić własnoręcznie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
2 minuty temu, Pieprzna napisał:

Poproszę filmik z Tobą ?

Haha sprytnie sprytnie. Ale nie. Jak Kompletnie niefilmowy jestem. Pozostanę konsumentem kontentu wideo. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
9 minut temu, witek napisał:

Ja pierdolę. Ty się tym proFesjonalnie zajmujesz?

No coś Ty! Amatorsko, hobbystycznie. Teraz nie mam na to czasu. 
I tak najlepsze są najprostsze, z bitą śmietaną i owocami. 
spacer.png

Edytowano przez Helenka Zy
  • Wow 1
  • Super 5

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
1 minutę temu, ♡ Lili ♡ napisał:

Podziel się przepisem na takie co wychodzą ? Ja ostatnio jem regularnie tortille ale kupuje gotowe bo jakoś nie chciało mi się robić własnoręcznie. 

300 gram mąki

łyżeczka soli

łyżeczka proszku do pieczenia

60 ml oleju roSlinnego. Co wybierzesz będzie dobre. 

 

Wygniatasz przez 5-10 minut. Zostawiasz na godzinę dwie w spokoju. Wiązania glutenu muszą się porozbijać. Gdy ciasto odpocznie, dzielisz na szesc porcji. Wałkujesz na bardzo cienkie placki. WRzucasz na piekielnie gorącą suchą patelnie. Ile trzymać? To już na oko. Minutę max na jednej stronie. Ten moment jest najbardziej problematyczny. Jeszcze nie wiem jak długo trzymać. Trzeba to robić na wyczucie. Metodà prOb i błędów. 

  • Trzymaj się 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
13 minut temu, ♡ Lili ♡ napisał:

Dobry wieczór Państwu ?? 

Ale tutaj sie smakowicie zrobiło ?Twój tort Helenko piękny. Mnie czeka robienie dziecięcego tortu w następnym tygodniu. 

Lili, nasyp m&ms do środka, będzie frajda ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
10 minut temu, Helenka Zy napisał:

No coś Ty! Amatorsko, hobbystycznie. Teraz nie mam na to czasu. 
I tak najlepsze są najprostsze, z bitą śmietaną i owocami. 
spacer.png

No to się popisałaś, Helena. 

 

Masz zdjęcie tych lodów?

Edytowano przez witek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
偽善 !
7 minut temu, ♡ Lili ♡ napisał:

Ja ostatnio jem regularnie tortille

O. Namówiłaś mnie. W weekendzik też sobię zrobię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
1 minutę temu, witek napisał:

Masz zdjęcie tych lodów

Nie mam. Ale dostaniesz jeszcze krem z batatów i kończę te wrzutki, bo ileż można temat zaśmiecać. spacer.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Frau

Obejrzałam Wasze dzieła kulinarne. Niech będzie.

1:0 dla Was. Ślinotoku dostałam ?

Zabieram się za naleśniki z twarogiem śmietankowego waniliowym. 

Kiedyś nawet kulinarne eksperymenty mnie kręciły. Teraz nastawiam się na smak.

Tak, tak. Wszyscy robimy jajecznicę, każda smakuje inaczej. 

Ostatnio (przypadkiem) znalazłam przepis na ciasto naleśnikowe. Zmiksowane jajka z budyniem. Zero wody, mleka. 

Dzisiaj nie mam tych produktów, ale bardzo lubię nasączyć rodzynki sułtańskie wanilią, dodaję do twarogu ze śmietaną.

Dodaję farsz na bogato do naleśnika. Wszystko odkładam kawałkami owoców (jakie mam). Najlepsze do tego jest kiwi. Jeden naleśnik jest niesamowicie syty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witek
1 minutę temu, Helenka Zy napisał:

Nie mam. Ale dostaniesz jeszcze krem z batatów i kończę te wrzutki, bo ileż można temat zaśmiecać. spacer.png

Jestem generalnie ciekawy jak ty to robisz. Masz maszynę, czy unikasz je i od czasu do czasu wyciągasz z zamrażarki by ubijać dalej. Hmm poproszę o dokładną relację.

 

Ładny. Piekłaś sama brioszki?

ZakladAm jutro temat w dziale z żarciem. Gorąco zachęcam wszystkich do wrzucania swojego jedzenia. 

  • Super 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
3 minuty temu, witek napisał:

Jestem generalnie ciekawy jak ty to robisz. Masz maszynę, czy unikasz je i od czasu do czasu wyciągasz z zamrażarki by ubijać dalej. Hmm poproszę o dokładną relację.

 

Ładny. Piekłaś sama brioszki?

Musi mnie najść ochota ?

Nie, gotowy groszek ptysiowy. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lili ♡
15 minut temu, witek napisał:

300 gram mąki

łyżeczka soli

łyżeczka proszku do pieczenia

60 ml oleju roSlinnego. Co wybierzesz będzie dobre. 

 

Wygniatasz przez 5-10 minut. Zostawiasz na godzinę dwie w spokoju. Wiązania glutenu muszą się porozbijać. Gdy ciasto odpocznie, dzielisz na szesc porcji. Wałkujesz na bardzo cienkie placki. WRzucasz na piekielnie gorącą suchą patelnie. Ile trzymać? To już na oko. Minutę max na jednej stronie. Ten moment jest najbardziej problematyczny. Jeszcze nie wiem jak długo trzymać. Trzeba to robić na wyczucie. Metodà prOb i błędów. 

Thank U Laughing GIF by Pusheen

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pieprzna

A co Wy tam podziwiacie? Ja widzę image not found.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.






Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...