BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 16 minut temu, ***** *** napisał: 👍 🤣 Ty mi tu nie zacieszaj, ale miło, by było jakbyś się zalogował. Jest tutaj parę osób upartych, jak Primavera, czy Dr. Kościowy i czasem brakuje tego loginu, bo łatwiej sprawdzić, gdzie i co kto napisał. Po prostu trudniej gościa odszukać jeśli nie będzie cytował danego usera Nie namawiam, ale ja to atechniczny jestem i trudno mi się odnaleźć Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 2 minuty temu, Pieprzna napisał: Przy Twoich rzecz jasna skromnie to wygląda 😄 Bo ja to mam uznaniowe. Każdy mnie tu poważa i takie tam Jak już piszę to piszę, a to som same mondrości Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***** *** Napisano 12 Listopada 2022 7 minut temu, Pieprzna napisał: A ja już długo gziku nie jadłam, trzeba zaserwować wkrótce... Poczytałem co to ten gzik i okazało się, że mama od dziecka to serwowała, a z pyrlandii nie była, ale na chleb jako kanapki, ale żeby na ziemniaki? Muszę spróbować. 🙂 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 6 minut temu, ***** *** napisał: Poczytałem co to ten gzik i okazało się, że mama od dziecka to serwowała, a z pyrlandii nie była, ale na chleb jako kanapki, ale żeby na ziemniaki? Muszę spróbować. 🙂 Na chleb też można Ja często i gęsto jem. Smakuje mi bardzo. Najlepiej ze szczypiorkiem Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 276 Napisano 12 Listopada 2022 6 minut temu, ***** *** napisał: Poczytałem co to ten gzik i okazało się, że mama od dziecka to serwowała, a z pyrlandii nie była, ale na chleb jako kanapki, ale żeby na ziemniaki? Muszę spróbować. 🙂 A próbuj, bo to dobre jest. Niektórzy jeszcze olejem podlewają, ale ja osobiście nie polecam 😄 A pyrki w mundurkach ugotuj. 1 BrakLoginu zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 276 Napisano 12 Listopada 2022 Przed chwilą, BrakLoginu napisał: Na chleb też można Ja często i gęsto jem. Smakuje mi bardzo. Najlepiej ze szczypiorkiem A wolisz grudkowaty czy gładki? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 Przed chwilą, Pieprzna napisał: A pyrki w mundurkach ugotuj. Mmmmmniam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 Przed chwilą, Pieprzna napisał: A wolisz grudkowaty czy gładki? Kiedyś grudkowatego nie lubiłem, ale dziś, biały ser to biały ser. Nie mam dostępu już do prawdziwego robionego przez pewną panią, więc wybieram najlepszy dostępny w sklepie. Chleb też do niedawna jadłem swojski (jak ten ser), ale niestety zmarło się kobiecinie. Miała 102 lata, a chleb to robiła do ostatnich dni... no kurdę, co ja będę tłumaczył? To już nie vrati 1 Pieprzna zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 A kto pamięta chleb z cukrem? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***** *** Napisano 12 Listopada 2022 15 minut temu, BrakLoginu napisał: Ty mi tu nie zacieszaj, ale miło, by było jakbyś się zalogował. Jest tutaj parę osób upartych, jak Primavera, czy Dr. Kościowy i czasem brakuje tego loginu, bo łatwiej sprawdzić, gdzie i co kto napisał. Po prostu trudniej gościa odszukać jeśli nie będzie cytował danego usera Nie namawiam, ale ja to atechniczny jestem i trudno mi się odnaleźć Dzięki, ale nie piszę ani nic mądrego ani ciekawego co warto byłoby cytować. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 276 Napisano 12 Listopada 2022 Hehe, właśnie na food network pokazują jak robią w knajpie sajgonki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 276 Napisano 12 Listopada 2022 2 minuty temu, BrakLoginu napisał: A kto pamięta chleb z cukrem? Nie jadałam, ale...pamiętam smażenie chleba maczanego w mleku i potem na to cukier. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 1 minutę temu, ***** *** napisał: Dzięki, ale nie piszę ani nic mądrego ani ciekawego co warto byłoby cytować. E tam. Miejscowy daje radę, jak zauważyłeś, to tacy jak my też damy radę 1 Pieprzna zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 1 minutę temu, Pieprzna napisał: Nie jadałam, ale...pamiętam smażenie chleba maczanego w mleku i potem na to cukier. Burżujka, mi dziadek dawał cukier na chleb maczany w wodzie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 276 Napisano 12 Listopada 2022 Przed chwilą, BrakLoginu napisał: Burżujka, mi dziadek dawał cukier na chleb maczany w wodzie Mi dziadek dawał...szyszki z lasu. Ale nie do jedzenia 1 BrakLoginu zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nafto Chłopiec 1 115 Napisano 12 Listopada 2022 7 minut temu, BrakLoginu napisał: A kto pamięta chleb z cukrem? Przysmak dzieciństwa 🤤 1 BrakLoginu zareagowało na to Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***** *** Napisano 12 Listopada 2022 7 minut temu, Pieprzna napisał: A próbuj, bo to dobre jest. Niektórzy jeszcze olejem podlewają, ale ja osobiście nie polecam 😄 A pyrki w mundurkach ugotuj. W mundurkach? A to teraz to już na pewno spróbuję to przy okazji jeszcze takiego ciepłego ziemniaczka z masłem i solą wciągnę - uwielbiam! 5 minut temu, BrakLoginu napisał: A kto pamięta chleb z cukrem? No jak nie jak tak! A w dobrych czasach jeszcze posmarowany masłem, smaki dzieciństwa, chociaż ja wolałem kromkę chleba pokropić maggi i posmarować smalcem Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 276 Napisano 12 Listopada 2022 5 minut temu, ***** *** napisał: Dzięki, ale nie piszę ani nic mądrego ani ciekawego co warto byłoby cytować. Prawdopodobnie to co najgłupsze ma najwięcej cytowań 😶 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 Przed chwilą, Pieprzna napisał: Mi dziadek dawał...szyszki z lasu. Ale nie do jedzenia Miałem może z 12 lat i o dziwo sprzedali mi piwo marki "Okocim" <lokuje produkt 😛> doniosłem dziadkowi dumny. Jak on się cieszył, bo wnuk, bo piwko. Byłem od tego momentu ulubionym wnukiem. Nawet jego dzieci robiąc 50lecie ślubu tego nie przebiły. Do dziś się zastanawiam, czy to był większy gest od jego dzieci, czy zwyczajnie gest wnuka, który wydał oszczędności "życia" na coś, co jemu akurat nie było potrzebne, a dziadkowi sprawiło tyle frajdy? Ale ciiii, bo wiesz, Ty jako Caryca jesteś na cenzurowanym i każde treści z podwładnymi również Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 3 minuty temu, Nafto Chłopiec napisał: Przysmak dzieciństwa 🤤 Wiesz, co dobre I tak od tego do kebabów itd? No tak trzeba poszerzać horyzonty również w kulinariach Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 5 minut temu, ***** *** napisał: chociaż ja wolałem kromkę chleba pokropić maggi i posmarować smalcem Mi to do dziś zostało, te magii, a smalec to... no kuźwa niech mi zdrowie lekkie będzie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprzna 5 276 Napisano 12 Listopada 2022 6 minut temu, BrakLoginu napisał: Ale ciiii, bo wiesz, Ty jako Caryca jesteś na cenzurowanym i każde treści z podwładnymi również Tak czytam i nie rozumje. To pewnie przez chore oko. Ide sę kropnąć! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 1 minutę temu, Pieprzna napisał: Tak czytam i nie rozumje. To pewnie przez chore oko. Ide sę kropnąć! Kropnij się koniecznie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***** *** Napisano 12 Listopada 2022 5 minut temu, BrakLoginu napisał: Mi to do dziś zostało, te magii, a smalec to... no kuźwa niech mi zdrowie lekkie będzie Wiesz co dobre 🙂 a ja smalec swój robię i więcej w nim cebuli i jabłka niż tłuszczu 🙂 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 392 Napisano 12 Listopada 2022 2 minuty temu, ***** *** napisał: Wiesz co dobre 🙂 a ja smalec swój robię i więcej w nim cebuli i jabłka niż tłuszczu 🙂 Cebulka to podstawa. Wyślij nam trochę tego produktu. Ja ogórki dołożę i będzie wyżerka, a ogórki nie byle jakie Woda ze studni głębinowej, smakujOM wybornie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach