Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Ola

Poradnik parzenia herbaty

Polecane posty

Ola

Dopiero wczoraj dowiedziałam się, że zieloną herbatę należy zalewać wodą (nie wrzącą), a w temperaturze 70, 80 stopni. Jeżeli zaparzymy herbatę z dużą ilością liści, ale krótko, to wtedy herbata wyjdzie nam słodsza. Im dłużej więc parzymy zieloną herbatę, tym jest ona bardziej gorzka... A i czarnej herbaty nie powinno się zalewać wrzącą wodą.. Pytanie tylko, czy to tylko kwestia smaku czy jeszcze jakichś zdrowotnych aspektów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...