Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Fiołkowa

Po 40 latach nauczyłam się gotować ryż

Polecane posty

Fiołkowa

Po 40 latach nauczyłam się gotować ryż :)
Nie torebkowy, a sypki.
Bierzemy kubek ryżu, płuczemy go zimną wodą tak długo, aż wylatująca woda będzie przeźroczysta.
Wsypujemy do garnka, dodajemy 2 kubki wody, kubek taki sam jak od ryżu.
NIE DODAJEMY SOLI!
Na małym gazie doprowadzamy do zagotowania, od czasu do czasu mieszając.
Gotujemy 5-6 minut. czasem mieszając. Można spróbować czy jest dobry.
Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...