Zuzia 947 Napisano 30 Sierpnia 2018 Pieczona owsianka Składniki (porcja dla 4-5 os): 2 szkl płatków owsianych, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, 1,5 szkl. mleka, najlepiej roślinnego owoce, przyprawy, orzechy. Przygotowanie: Wysmaruj naczynie żaroodporne tłuszczem. Wsyp do niego 2 szkl. płatków owsianych, dodaj łyżeczkę proszku do pieczenia. W drugim naczyniu rozbełtaj 2 jajka i 1,5 szkl. mleka. Wlej do płatków owsianych. Dodaj pokrojone owoce np. truskawki, jagody, jabłka i cynamon, orzechy lub co tylko podpowiada Ci wyobraźnia. Idealnie jest jak taka mieszanka postoi 20 minut, aby płatki zaczęły chłonąć płyny. Piec w piekarniku 30 min. 180 C. Wskazówki: Owsiankę przygotuj wieczorem wstaw do lodówki, rano jak tylko otworzysz oczy włącz piekarnik i wstaw owsiankę, a potem zacznij ogarniać rzeczywistość. Na śniadanie zjedz ciepłą owsiankę, zimną, weź do pracy. W pojemniczku daj porcję dziecku do szkoły. A jak coś zostanie to idealnie, będzie na kolejny dzień. Przepis Joanny Manikowskiej z zielonego detoxu Smaczna, zdrowa i syta Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 812 Napisano 30 Sierpnia 2018 Dziękuję Zizi. Jutro na pewno zostanie u mnie przyrządzona. Dobrze że jeszcze przed wyjazdem Kacpra bo jego mamę nauczę tego. Oni lubią takie przysmaki. Dziękuję Zizi Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach