Karolcia76 Napisano 3 Grudnia 2018 Jak przyrządzić lasagne, żeby płaty nie były zbyt twarde...? Na opakowaniu jest, żeby ich nie gotować wcześniej, ale jak takie włożę do piekarnika, to przecież będą jak surowe chyba, nie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vertlain 360 Napisano 3 Grudnia 2018 Tej sztuki też nie opanowałem nigdy, w tej chwili właśnie szamam lasagne z biedry... i też jest dobra Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
example123 374 Napisano 3 Grudnia 2018 To w sumie dośc proste do wykonania. Makaron na lasagne twardy, nie wymagający gotowania przekładamy sosem beszamelowym na każdy płat makaronu na to ser i to co lubicie, np: warzywa z mięsem lub samo mięso lub same warzywa. Na wierzchnią warstwę makaronu ser i oczywiście beszamel. Zapiekać pod przykryciem i przed końcem jakieś 10 min bez przykrycia zeby się ładnie zarumieniło. Smacznego Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach