Ola Napisano 18 Lipca 2018 Chcę zrobić sos z kurczakiem, kukurydzą, itp + pomidory w puszce. Jednak zawsze gdy kupowałam pomidory w puszce miały one kwaśny smak. Co zrobić, żeby ten sos nie był kwaśny? Gotować pomidory długo pod przykryciem do rozgotowania, czy nie tędy droga? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 352 Napisano 18 Lipca 2018 Najlepiej jak kupisz normalne pomidory , bardziej dojrzałe, obierz je ze skórki . Pokrój w kostkę , dodaj przyprawy jakie lubisz , cebulę pokrój ,. Na patelnię dodaj trochę oliwy podsmaż lekko cebulkę , wrzuć pomidory i doprawiamy wszystko i na małym ogniu duś to pod przykryciem aż pomidory się rozpadną . Jak chcesz to możesz jeszcze to zmiksować ale niekoniecznie i msz sos pomidorowy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach