Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  

Polecane posty

Ola

Chcę zrobić sos z kurczakiem, kukurydzą, itp + pomidory w puszce. Jednak zawsze gdy kupowałam pomidory w puszce miały one kwaśny smak. Co zrobić, żeby ten sos nie był kwaśny? Gotować pomidory długo pod przykryciem do rozgotowania, czy nie tędy droga?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Wyczerpany
Cooliberek

Najlepiej jak kupisz normalne pomidory , bardziej dojrzałe, 

obierz je ze skórki . Pokrój w kostkę , dodaj przyprawy jakie lubisz , cebulę pokrój ,.

Na patelnię dodaj trochę oliwy podsmaż lekko cebulkę , wrzuć pomidory i doprawiamy wszystko i na małym ogniu duś to pod przykryciem aż pomidory się rozpadną . Jak chcesz to możesz jeszcze to zmiksować ale niekoniecznie i msz sos pomidorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...