Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
Renia

Kruche ciasto z gofrownicy

Polecane posty

Renia

Nieżyjąca ciotka robiła rewelacyjne mazurki. Ich spód był wykonany z ciasta upieczonego w gofrownicy. Cztery serduszka układała w koło i zalewała kajmakiem. W takim mazurku spód był cieniutki, idealnie równy. To nie było typowe ciasto gofrowe, raczej kruche. Przepisu nie znam, ciotka nie żyje. Czy ktoś z Was słyszał/wie, jak zrobić takie kruche ciasto w gofrownicy? Może z Waszą pomocą uda mi się w te święta odtworzyć mazurki cioci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...