Winski Napisano 28 Marca 2019 Jedzenie mięsa nie jest przyczyną otyłości. Ba, dieta oparta w większości na mięsie, czy to tłustym (Atkins, keto), czy chudym (Dukan) jest w leczeniu otyłości bardzo skuteczna. Otyłość wywołuje nadmiar prostych węglowodanów w diecie - w hamburgerze z McDonalda tuczy buła, a nie kotlet. Podobnie można być otyłym weganinem, jak spora grupa osób z zaburzeniami żywieniowymi jedzących np. tylko frytki (w 100% wegańskie, nieprawdaż?). To, że zazwyczaj weganie są szczupli wynika z tego, że świadome stosowanie jakiejś diety pociąga za sobą szczególną uwagę względem tego co i ile się je. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cooliberek 352 Napisano 28 Marca 2019 Tłuszcze w daniach mają bardzo dużo kalorii , w bułkach węglowodany .. Makaron jest również tuczący a ryż już nie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aliada 1 606 Napisano 28 Marca 2019 Miałam ostatnio w domu przez dwa tygodnie gościa, młodego weganina. Wcale nie był szczególnie szczupły. Okazało się, że wegańskie są m.in. ciastka Oreo, cola i chipsy z Biedronki (nie każde wprawdzie; trzeba sprawdzić na opakowaniu). Więc faktycznie, weganin też może jeść niezdrowo i się upaść. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 341 Napisano 28 Marca 2019 Autor tematu zwraca mi nadzieję. Czas odpalić grilla 5 godzin temu, Cooliberek napisał: Makaron jest również tuczący a ryż już nie Ja właśnie ostatnio nastawiłem się na posiłki głównie z ryżem lub kaszą. 4 godziny temu, aliada napisał: Więc faktycznie, weganin też może jeść niezdrowo i się upaść. Przez długi czas miałem błędne przeświadczenie, że jak ktoś jest Vega, to je zdrowo i jest szczupły (przynajmniej trzyma odpowiednią wagę). Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rutlawski 175 Napisano 29 Marca 2019 Oczywiście, że mięso nie tuczy. No, chyba, że jest podawane nieregularnie, posiłki nie są dobrze rozplanowane albo je się zbyt dużo tłustego mięsa. Mój kolega choćby, jest na diecie keto, gdzie w ogóle nie je węglowodanów, nawet chleba, mięso zaś może, a spadł na wadze niesamowicie. Najważniejsze by posiłek był dobrze zbilansowana o regularny. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
endriu 83 Napisano 7 Kwietnia 2019 Największą bombą jest połączenie, które w przyrodzie w zasadzie nie występuje, czyli węglowodany + tłuszcze. Pomyślcie o tym, co jest najpyszniejsze i najbardziej tuczące: frytki = węglowodany + tłuszcze. Pączek = węglowodany + tłuszcze. Chipsy = węglowodany + tłuszcze. hot dogi, hamburgery, ciasta = węglowodany + tłuszcze. Mięso to tłuszcz + białko w różnej proporcji. Im więcej w tym białka, a mniej tłuszczu, tym lepiej działa na chudnięcie. Pamiętajcie jednak, że nie zawsze chudszy = zdrowszy, a wyeliminowanie na stałe z diety np. węglowodanów to niezbyt dobry pomysł. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rutlawski 175 Napisano 8 Kwietnia 2019 Tłuszcze nawet nie są aż tak ważne w przybieraniu masy lub chudnieciu. W większości jest to kwestia cukru i jego odkładania się. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach