Skocz do zawartości


Zaloguj się, aby obserwować  
gość

jaki garnek najlepszy do konfitur/dżemu?

Polecane posty

gość

Emaliowany ? Stalowy ? Miedziany ? (nawet nie wiem skąd taki wziąć) Bo zawsze mi się te cholerne przetwory przypalają, choćbym nie wiem jak pilnowała i mieszała. Robię konfitury z aronii i dżem z pigwy. Smażę przez 2 dni po 2-3 godziny. I nie ma siły - drugie smażenie przywiera jak nic. Niektóre przepisy polecają nawet jeszcze trzecie przesmażenie, ale to już w ogóle odpada. Używałam garnka stalowego - w zeszłym roku wywaliłam, bo przypalona warstwa nie dała się odszorować.
Jak smażyć, żeby nie przypalić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  





Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...