Monika88 Napisano 12 Lipca 2018 Proszę o radę. Moje dzieci (2) dostają w przedszkolu mniej więcej trzy razy w tygodniu opakowanie serka wiejskiego do domu "na deser", którego oczywiście nie zjadają. Ja serki lubię, ale bardzo świeże, a te po kilku godzinach w cieple między przedszkolem a dojściem do domu nadają się do zjedzenia, ale pierwszej świeżości już nie są. Co można z nich zrobić? Robiłam już placki śniadaniowe (coś a'la pancake) - dobre, ale ile można. Robiłam też sos czosnkowy do warzyw (zmielony serek wiejski zamiast jogurtu). Szczerze mówiąc więcej pomysłów nie mam. Proszę więc o pomoc. Może jakieś ciasta?, dania bardziej obiadowe z dodatkiem serka? To jakieś 6 kubeczków serka w tygodniu, rozdaję dziadkom i sąsiadom, ale coraz częściej lądują w koszu, a szkoda. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach