Skocz do zawartości


kanuk

Co sie dzieje z dzisiejsza zywnoscia

Polecane posty

kanuk

Jeszcze nie tak dawno

1. Maslo ,pozostawione poza lodowka, psulo sie.
2. Lody ,nie schowane do zamrazarki ,topily sie .
Nie ma juz tego. Maslo moze calymi dniami stac na stole i..nic mu nie jest.
Lody pozostawione na noc ,zachowuja swa konsystencje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Rutlawski

Jakiej odpowiedzi oczekujesz?

 

Wiadomo jest niestety, że żywność jest dość mocno naszprycowana wszelka "chemia" dla smaku, ważności etc

Wydaje mi się, że najbardziej cierpi na tym mięso, mogę się jednak mylić.

 

Zasada zwykle jest, że co droższe to zdrowsze, natomiast dla specyficznych dodatków trzeba już czytać składy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Layne

Również to zauważyłem.  W szczególności w kwestii warzyw. Nie mam pojęcia jaki ma to wpływ na zdrowie, ale jeśli nie bardzo negatywny, to dobrze, że coś może dłużej leżeć. Jakiś czas temu sprzedawca rekomendował mi mleko jako bardzo dobre, bo może stać 2 tygodnie. Dziwne.  Zacząłem się zastanawiać, czy te mleka są w ogóle od krowy, czy już po prostu wytwarzane. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MXY

Niestety dzisiaj ciężko znaleźć coś w 100% naturalnego, nawet warzywa sklepowe są "udoskonalane", ale najwięcej dziadostwa jest w produktach przetworzonych, dlatego najlepiej sięgać po proste jedzenie. 

Jak ktoś ma możliwość, to może też kupować u gospodarzy, to też jest jakaś opcja żeby uniknąć tej chemii, przynajmniej w części żywności. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rutlawski
10 godzin temu, LayneStaley napisał:

Również to zauważyłem.  W szczególności w kwestii warzyw. Nie mam pojęcia jaki ma to wpływ na zdrowie, ale jeśli nie bardzo negatywny, to dobrze, że coś może dłużej leżeć. Jakiś czas temu sprzedawca rekomendował mi mleko jako bardzo dobre, bo może stać 2 tygodnie. Dziwne.  Zacząłem się zastanawiać, czy te mleka są w ogóle od krowy, czy już po prostu wytwarzane. 

Mleko UHT może stać całymi dniami nie w lodówce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.






Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...