kanuk Napisano 27 Lutego 2019 Jeszcze nie tak dawno 1. Maslo ,pozostawione poza lodowka, psulo sie. 2. Lody ,nie schowane do zamrazarki ,topily sie . Nie ma juz tego. Maslo moze calymi dniami stac na stole i..nic mu nie jest. Lody pozostawione na noc ,zachowuja swa konsystencje. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rutlawski 175 Napisano 27 Lutego 2019 Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Wiadomo jest niestety, że żywność jest dość mocno naszprycowana wszelka "chemia" dla smaku, ważności etc Wydaje mi się, że najbardziej cierpi na tym mięso, mogę się jednak mylić. Zasada zwykle jest, że co droższe to zdrowsze, natomiast dla specyficznych dodatków trzeba już czytać składy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Layne 1 035 Napisano 3 Marca 2019 Również to zauważyłem. W szczególności w kwestii warzyw. Nie mam pojęcia jaki ma to wpływ na zdrowie, ale jeśli nie bardzo negatywny, to dobrze, że coś może dłużej leżeć. Jakiś czas temu sprzedawca rekomendował mi mleko jako bardzo dobre, bo może stać 2 tygodnie. Dziwne. Zacząłem się zastanawiać, czy te mleka są w ogóle od krowy, czy już po prostu wytwarzane. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MXY 681 Napisano 4 Marca 2019 Niestety dzisiaj ciężko znaleźć coś w 100% naturalnego, nawet warzywa sklepowe są "udoskonalane", ale najwięcej dziadostwa jest w produktach przetworzonych, dlatego najlepiej sięgać po proste jedzenie. Jak ktoś ma możliwość, to może też kupować u gospodarzy, to też jest jakaś opcja żeby uniknąć tej chemii, przynajmniej w części żywności. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rutlawski 175 Napisano 4 Marca 2019 10 godzin temu, LayneStaley napisał: Również to zauważyłem. W szczególności w kwestii warzyw. Nie mam pojęcia jaki ma to wpływ na zdrowie, ale jeśli nie bardzo negatywny, to dobrze, że coś może dłużej leżeć. Jakiś czas temu sprzedawca rekomendował mi mleko jako bardzo dobre, bo może stać 2 tygodnie. Dziwne. Zacząłem się zastanawiać, czy te mleka są w ogóle od krowy, czy już po prostu wytwarzane. Mleko UHT może stać całymi dniami nie w lodówce. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach