Skocz do zawartości


Chi

Chi

Polecane posty

4 odsłony ironii
  Dnia 19.01.2022 o 20:24, KapitanJackSparrow napisał:

Jesu dopisze że jesteś ....ratunku, baba mnie bijee ?

Przepraszam, że KTO? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


KapitanJackSparrow
  Dnia 19.01.2022 o 20:29, 4 odsłony ironii napisał:

Przepraszam, że KTO? 

Co? I tyy przyjaciółko przeciwko mnie? ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 odsłony ironii
  Dnia 19.01.2022 o 20:34, KapitanJackSparrow napisał:

Co? I tyy przyjaciółko przeciwko mnie? ?

Przeciwko? No coś Ty. Jak widać na załączonym obrazku, Ty sam potrafisz sobie najlepiej przeskrobać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KapitanJackSparrow
  Dnia 19.01.2022 o 20:38, 4 odsłony ironii napisał:

Przeciwko? No coś Ty. Jak widać na załączonym obrazku, Ty sam potrafisz sobie najlepiej przeskrobać ?

Jesu ,,4" ujarałaś się ! gdzie tyyy widzisz obrazek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 odsłony ironii
  Dnia 19.01.2022 o 20:44, KapitanJackSparrow napisał:

Jesu ,,4" ujarałaś się ! gdzie tyyy widzisz obrazek?

Nie. Ale jakbym miała czym, to bardzo chętnie ? omamy już mam ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chi
  Dnia 19.01.2022 o 09:41, KapitanJackSparrow napisał:

Cześć Chi zainspirowałaś i robię uromaki nigiri i UJ wie cooo.? Trzymaj kciuki by się zawijało i smakowało i wyglądało.  

Na pewno wyszło rewelacyjnie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KapitanJackSparrow
  Dnia 20.01.2022 o 08:34, Chi napisał:

Na pewno wyszło rewelacyjnie ?

Matę kupiłem i wasabi ? i ryż.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
  Dnia 20.01.2022 o 11:37, KapitanJackSparrow napisał:

Ocet ryżowy też mam ?

A małe, sprawne, azjatyckie rączki do robienia sushi masz? ;) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KapitanJackSparrow
  Dnia 20.01.2022 o 11:41, Helenka Zy napisał:

A małe, sprawne, azjatyckie rączki do robienia sushi masz? ;) 

Inny mam dylemat ...ile nałożyć by się zawijało i starczyło na ten 1 cm zakładu żeby nie wyszły parówki ? tylko takie jak kutas ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
  Dnia 20.01.2022 o 11:44, KapitanJackSparrow napisał:

Inny mam dylemat ...ile nałożyć by się zawijało i starczyło na ten 1 cm zakładu żeby nie wyszły parówki ? tylko takie jak kutas ??

Europejski czy special edition? ?

Ty się pytaj specjalistki od ... rulonów sushi ;) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KapitanJackSparrow
  Dnia 20.01.2022 o 11:47, Helenka Zy napisał:

Europejski czy special edition? ?

Ty się pytaj specjalistki od ... rulonów sushi ;) 

Szkolenie było? Było. To do roboty! Powie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Insaciavel

Ech mój pierwszy kawałek tutaj .... co by tu ...  aaa, nie będę się ograniczał, dam 3, bo mogę prawda?  Nie będę sobą jak nie spróbuję

Pojedziemy zestawem - Klasyka (przynajmniej dla nie), potem jakieś małe szaleństwo (nie oszukujmy się, głównie za te kocie ruchy, bo lubię tańczyć), i na koniec z przytupem coś przyjemnego i rozluźniającego

 

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Insaciavel
  Dnia 20.01.2022 o 11:44, KapitanJackSparrow napisał:

Inny mam dylemat ...ile nałożyć by się zawijało i starczyło na ten 1 cm zakładu

Pewnie już za późno, ale ....ryżu nakładaj minimum, ot tyle zeby zakryć nori i rozpłaszczyć jak najmocniej. Rybę, ogórka, czy co tam dajesz to już wg uznania, najlepiej pierwszego przeciąć na pół. Efekt wizualny też się liczy, nie tylko hmm.. rozmiar.  

Uramaki proponuję z połówki nori, bo inaczej wychodzą za grube

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Helenka Zy
  Dnia 20.01.2022 o 23:38, Insaciavel napisał:

Pewnie już za późno, ale ....ryżu nakładaj minimum, ot tyle zeby zakryć nori i rozpłaszczyć jak najmocniej. Rybę, ogórka, czy co tam dajesz to już wg uznania, najlepiej pierwszego przeciąć na pół. Efekt wizualny też się liczy, nie tylko hmm.. rozmiar.  

Uramaki proponuję z połówki nori, bo inaczej wychodzą za grube

No no... mamy więc tutaj więcej speców od sushi ;) 

Kocie ruchy, to jest to, co tygryski lubią najbardziej ;) No, opowiadaj gdzie byłeś, gdy Cię nie było. Ile kilometrów zrobiłeś, serduszek złamałeś, kasy zarobiłeś, wina wypiłeś... itd.?

Ode mnie Becky.

 

Edytowano przez Helenka Zy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KapitanJackSparrow

0 @Chi dobrze że jesteś. Pytanie ile łyżek octu ryżowego na 0.5 kg ryżu? Różnie podają od 3 do aż 7. ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chi
  Dnia 20.01.2022 o 18:48, KapitanJackSparrow napisał:

Szkolenie było? Było. To do roboty! Powie ?

No. ! ;)

 

 

Zaprawę gotową mogłeś kupić, ale oczywiście możesz ją zrobić sam z octu cukru i soli.

Poproszę o zdjęcia jak wyszły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Publikujesz jako gość. Jeśli masz konto, Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.






Chat Nastroik

Chat Nastroik

Proszę wpisać nazwę wyświetlaną

×
×
  • Utwórz nowe...