Maria Napisano 10 Czerwca 2018 4 cebule pokrojone w piórka 3-5 dag masła do przesmażenia cebulki 10 dag masła 1 bułka namoczona w mleku 40 dag kaszanki pokrojonej w kostkę 2 jabłka pokrojone w kostkę 10 dag obranych migdałów 10 dag rodzynek 2 duże śmietany 6 jajek kumin, sól, pieprz, cynamon Cebulkę przesmażyć na maśle i ostudzić. Masło utrzeć do białości i dodać namoczoną w mleku bułkę (odciśniętą), rozetrzeć. Dodać cebulkę, kaszankę pokrojoną w kostkę, jabłko obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, obrane migdały, rodzynki namoczone w gorącej wodzie, śmietany wymieszane z 6 żółtkami i ubitą pianę z 6 białek. Dodajemy sól, pieprz, cynamon i kumin. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach