Brunetka Napisano 7 Września 2018 Aromatyczny bulion z kurczakiem i pieczarkami, z dodatkiem papryczki chili i kurkumy to wyjątkowe danie. Teraz możecie je przyrządzić we własnej kuchni. Przepis jest prosty, a jego przygotowania zajmie nam tylko kilka chwil. Składniki: 300 g filetu z kurczaka 250 g pieczarek 100 g koncentratu pomidorowego 500 ml bulionu 2 cebule 1 papryczka chili natka pietruszki kurkuma olej sól pieprz Jak przygotować: Pokrojony w kostkę filet z kurczaka i smażymy przez kilka minut. Cebule, pieczarki i papryczkę chili kroimy i dusimy na małym ogniu. Wszystkie składniki zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i kurkumę. Trzymamy niewielkim ogniu przez kolejne 15 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 7 Września 2018 Wygląda apetycznie. Lubię buliony Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dionizy 1 807 Napisano 7 Września 2018 Jeśli chodzi o mnie to nie lubię iść na łatwiznę czyli najpierw bym ugotował dobry rosół z całego kurczaka bo kości są ważnym składnikiem smaku wywaru dopiero potem po kilku godzinach powolnego redukowania o ok 50% i odcedzeniu dodałbym pozostałe składniki. Byłoby tak bardzo dobrze i swojsko bo jak zrobić bulion w kilkanaście minut nie bardzo rozumiem. Poza tym nieźle wygląda. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrakLoginu 7 308 Napisano 7 Września 2018 No tak, nie ma jak swojska kura tego smaku nic nie przebije Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach